Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Piekarnik BF1C4T082 sam się włącza!

(Temat utworzony: 18-02-2020 08:55 AM)
44101 Wyświetlenia
Tom_ok
Apprentice
Opcje

Od jakiegoś czasu Piekarnik BF1C4T082 potrafi sam się włączyć po czym po jakims czasie wiś sam wyłączy. Pokrętło ustawione na pozycji wyłączonej.

Piekarnik już dawno po gwarancji, ale wg mnie takie zachowanie sprzetu jest nie do zaakceptowania, przecież to zagraża bezpieczeństwu, może spowodować pożar.

Czy firma samsung zaproponuje jakieś rozwiązanie tego problemu? Czy nie czujecie odpowiedzialności za tak niebezpieczną usterkę i będe zmuszony szukac rozwiązania na własną rękę?

Przejdź do rozwiązania
76 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Michal134, daj później znać, czy serwisowi uda się naprawić piekarnik.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Karolina20
First Poster
Opcje

U mnie to samo, samsung dual cook sam sam się włącza. Dzisiaj zgłosiłam reklamację.

0 Like
Michal134
Journeyman
Opcje

Technik naprawił sprzęt w 5min. Przyczyna: wadliwy potencjometr

Mój wniosek: jakby wiedział że piekarnik samsunga będzie się sam uruchamiał i nikt mi nie da gwarancji, że nie zrobi tego ponownie, to bym go nie kupił. Przestrzegam przed zakupem.

Grzegorz Jarosz
Journeyman
Opcje

Mam dokładnie ten sam problem i także w tym samym modelu Samsunga tj. BF1C4T082. Piekarnik już także po gwarancji. Jak się sam włączył naszczęście byłem w domu,ale aż strach pomyśleć co by było jak bym nie był. Aż się boje teraz używać tego piekarnika. Samsung zawiódł mnie zupełnie. Także uważam że to jest zbyt poważna usterka żeby klienci nawet po okresie gwarancji musieli ja usuwać we własnym zakresie. Powinna być zorganizowana przez Samsunga jakaś akcja serwisowa usuwająca usterkę.

NV75N5641RB
Apprentice
Opcje

Samsung Dual Cook Flex NV75N5641RB ta sama wada, włącza się sam na 170 stopni , czasami miga światło... jak dla mnie to wada fabryczna, która dyskwalifikuje ten sprzęt niebezpieczny dla życia i zdrowia ludzi. Naprawa powinna być wykonana na koszt producenta, który wypuścił z fabryk tak niebezpieczny sprzęt. 

0 Like
Grzegorz Jarosz
Journeyman
Opcje

A udało się komuś wywalczyć od producenta darmową naprawę po okresie gwarancyjnym? Samochody jak mają poważne wady to nawet po okresie gwarancyjnym producenci organizują akcje serwisowe i wzywają właścicieli na bezpłatne naprawy. W tym wypadku powinno być tak samo. To jest zagrożenie życia dla właścicieli i sąsiadów. Samsung nie powinien sobie pozwolić na taką wadę. Nawet jak naprawię to jaka pewność że znowu sam się nie włączy. 

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Grzegorz Jarosz@NV75N5641RB, zgłoście się do Samsunga poprzez TEN FORMULARZ. W ten sposób możecie wystosować oficjalną reklamację, którą będzie rozpatrywał Dział Reklamacji. Na forum raczej tego problemu nie rozwiążecie.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Michal134
Journeyman
Opcje

Witajcie. Minął trochę ponad tydzień i znowu ta sama sytuacja. Potencjometry wymienione, piekarnik dzisiaj zrobił to samo (sygnał dźwiękowy i nagrzewanie się jak gdyby nigdy nic).

Znowu zgłosiłem się do Samsunga. To chyba jednak nie potencjometry. Brak słów.

0 Like
Grzegorz Jarosz
Journeyman
Opcje

Zgłosiłem sprawę do Samsunga i odpowiedzieli mi tak: "Bardzo mi przykro, że czuje się Pan nieusatysfakcjonowany, pragne jednak poinformować, że usterki sprzętu mogą się zdarzyć. O ile w okresie gwarancji są one przez nas usuwane bezpłatnie, o tyle po upływie gwarancji naprawy są odpłatne. Koszt takiej naprawy zależy od ceny podzespołu i nakładu pracy przy jej usuwaniu."

Czyli totalna olewka klienta. Tak poważnavwada sprzętu powinna być usuwana nawet po okresie gwarancji. Samsung ewidentnie stracił w moich oczach 

NV75N5641RB
Apprentice
Opcje

U mnie ta sama odpowiedź...  proponuje zgłosić to do UOKiK https://www.uokik.gov.pl/zgloszenie_niebezpiecznego_produktu__formularz.php w końcu to nie jest przepalona dioda, czy jakiś tam problem z pieczeniem obiadu, a awaria zagrażająca życiu i zdrowiu użytkowników... piekarnik powinien być zabezpieczony przed takimi awariami!

0 Like