Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płyta indukcyjna buczy wyłączona !

(Temat utworzony: 15-10-2022 07:19 PM)
2888 Wyświetlenia
Michał Konarski
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich . Od 4 dni jesteśmy z żoną posiadaczami nowej płyty indukcyjnej Samsung NZ64R3747BK. Została podłączona przez elektryka i Wszsytko pięknie chodzi , jesteśmy zadowoleni z wyjątkiem dźwięku jakby transformatora lub prostownika na wyłączonej płycie . Nie wiem czy ten typ tak ma ale wcześniej używaliśmy płyty indukcyjnej innej marki i nie było tego aby na czuwaniu  dochodził z płyty jakiś dźwięk . Zaczynam się denerwować i zastanawiam się nad zwrotem do sklepu gdyż mam 14 dni na to .  Zaznaczam dzwięk nie jest donośny lecz od dołu płyty jakby jakiś prostownik chodził po cichutku . Byłbym wdzięczny za odpowiedz zanim zwrócę płytę z obawy ze dom mi się spali . Jestem wierny marce nigdy nie byłem nie zadowolony z samsunga lecz teraz mam obawy czy aby nie jest uszkodzona  fabrycznie . 

18 Odpowiedzi
Michał Konarski
Journeyman
Opcje

Dźwięk jest słyszalny od momentu podłączenia płyty . Nie ma znaczenia kiedy i ile czasu upłynie . Tylko na wyłączonej płycie . Po gotowaniu gdy wentylatory się wyłączą jest słyszalny . I tak cały czas . Jakby prostownik starej daty chodził w środku . Płyta funkcjonuje normalnie bez żadnych usterek . Zaczynam się denerwować gdyż każdy wspomina ze żaden dźwięk nie ma prawa być słyszalny gdy płyta nie pracuje z wyjątkiem chłodzenia po użytkowaniu . 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michał Konarski  Skonsultuje to jeszcze w poniedziałek z pomocą techniczną i dam znać jakie co to może być.

Michał Konarski
Journeyman
Opcje

https://youtube.com/shorts/J4TGEF8SnH4?feature=share

przesylam link do filmu z owym  dzwiekiem . Zauważyłem wczoraj gdy piekarnik wyłożony ze ten sam dźwięk istnieje gdy włączę płytę ale nic nie gotuje poprostu włączę i ten dźwięk nadal jest gdy płyta się zapali . 

0 Like
GosiaZ
Navigator
Opcje

Cześć, @Michał Konarski! Na nagraniu, które przesłałeś nie słychać niczego niepokojącego, lecz płyta, kiedy jest wyłączona, raczej nie powinna wydawać dźwięków. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GosiaZ  Dziękujemy z odpowiedź.

@Michał Konarski  W tym przypadku jeżeli w dalszym ciągu z płyty wydobywa się ten dźwięk pozostaje kontakt z autoryzowanym serwisem i technik na miejscu stwierdzi co dokładnie jest tego przyczyną.

Michał Konarski
Journeyman
Opcje

Dziękuje bardzo za zainteresowanie moim problemem i odpowiedz ! 
tak zrobię . Skontaktuje się z technikiem i niech stwierdzi co to jest . 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michał Konarski  Dobrze. Czekamy zatem na informacje co stwierdzi technik.

Michał Konarski
Journeyman
Opcje

Jak tylko będę wiedział powrócę do tematu . Narazie wszystkim dziękuje 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Michał Konarski Witam Pana ponownie. Ten dźwięk bardzo przypomina prace przetwornic które się tam znajdują. Jeśli technik to potwierdzi to jest to normalny objaw w czasie czuwania indukcji. Niektóre modele właśnie tak mają a szczególnie indukcję firmy TEKA