27-11-2018 01:48 PM — edytowano 27-11-2018 02:46 PM
Cześć potrzebuję wsparcie w sprawie tego, że po wlaniu płynu do płukania (zanim uruchomię pranie) płyn spływa od razu, nie zostaje w szufladzie nawet do momentu uruchomienia programu prania. A z tego co mi się wydaje powinnno to nastąpić później, po praniu proszkiem, tak żeby pranie miało ładny zapach. Pralka Eco Bubble
Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam
PS. Mam taką szufladę
01-11-2022 07:45 PM
02-11-2022 01:33 PM
@MagGregor74 Rozumiem, że chodzi Panu o to, że detergent spływa w środkowej otwartej komorze?
W tym wypadku jest to normalne zjawisko i nie świadczy o usterce urządzenia.
Z dostępnych informacji płyn do płukania wlewa Pan do komory, która jest przeznaczona na proszek bądź detergent w płynie do prania, a nie do płukania - w tym wypadku jest on dozowany na samym początku prania. Pojemnik znajdujący się po lewej stronie służy do dozowania zmiękczacza.
W przegródce B podajemy płyn do płukania tzn. zmiękczacz w przegródce A płyn do prania. W tej otwartej C dajemy wyłącznie płyn do prania bądź proszek.
02-11-2022 02:48 PM
06-11-2022 12:49 PM
Mam ten sam problem myślę że to jest wada produkcyjna tego sprzętu ,wymieniłem nawet szufladę na nowa i jest tak samo zabiera płyn przy zabieraniu proszku ,w tych modelach sa dwa elektrozawory do wody i 3 wejścia do wody ,jedno fabrycznie zaślepione podglądałem jak to sie odbywa przy uchylonej szufladzie strumień wody czy z jednego czy z drugiego zaworu przedostaje do kanału płynu i powoli go napełnia co skutkuje zabraniem płynu ,jednym słowem jedne wielkie nieporozumienie powinien być ten 3 elektrozawór podłaczony odzielne do kanału i problemu by nie było .
06-11-2022 12:53 PM
@tomhorni71 Wszystko zostało już wyjaśnione w poprzednich postach.
06-11-2022 06:57 PM
Czyli ogólnie nic bo problem został ,bez względu ile płynu sie wleje i tak zleci on razem z proszkiem ,nic nie da wymiana deszczownicy co ja uczyniłem i tak leje się do płynu ,muszę pilnować kiedy rozpoczyna sie płukanie i wtedy lać płyn ,bajki o za dużym ciśnieniu wody tez przerobione ,pozdrawiam .
06-11-2022 07:29 PM
@tomhorni71 Jeżeli pralka nie funkcjonuje prawidłowo zalecam kontakt z najbliższym autoryzowanym serwisem.
Technik stwierdzi czy pobieranie detergentów odbywa się prawidłowo czy nie.
02-01-2024 12:06 PM
02-01-2024 02:12 PM
Cześć @kacha33!
Jeśli mimo czyszczenia szuflady woda jest podawana do nieodpowiedniej komory, warto skontaktować się z serwisem, aby technicy sprawdzili sprzęt i usunęli usterkę. Tak jak wspomniałaś, pamiętanie o ręcznym dodawaniu detergentu może być uciążliwe, dlatego lepiej usunąć źródło problemu. 😉
Najbliższy punkt serwisowy możesz znaleźć na poniższej mapie wpisując swój kod pocztowy lub nazwę miejscowości:
26-08-2024 09:47 AM