Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płukanie z płynem pralka Samsung

(Temat utworzony: 31-01-2021 10:18 AM)
2688 Wyświetlenia
marlenkalw
Apprentice
Opcje

Ostatnio zaczęłam śledzić bardziej płukania podczas prania. Do tej pory myślałam, że dodatkowe płukania samą wodą są tylko na programie dla dzieci. Zaobserwowałam jednak, że każdy cykl po płukaniu z płynem ma jeszcze dodatkowe płukania. Wcześniej byłam pewna, że program pranie codzienne płukanie z płynem ma jako ostatnie ale dziś zaobserwowałam, że po zabraniu płynu z komory jest jeszcze jedno płukanie wodą. Czy tak ma być?

0 Like
5 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @marlenkalw ,

Ilość płukań na różnych programach może być różna. Możesz również samodzielnie decydować o ilości płukań, ustawiając ją na wyświetlaczu. Jaki model urządzenia posiadasz? Podpowiem, jak to zrobić.

0 Like
marlenkalw
Apprentice
Opcje

WW70J4273MW

0 Like
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Cześć @marlenkalw,

płyn pobierany jest przy ostatnim pełnym płukaniu. Sprawdź czy płynu nie zabiera Ci już przy pierwszym (lub czy nie jest rozwodniony).

0 Like
marlenkalw
Apprentice
Opcje

Płyn jest od lat ten sam i do tej pory nie było problemu. Jakieś 2tyg temu serwis wymieniał mi całą część bo płyn był pobierany przy pierwszym pobieraniu wody razem z proszkiem do prania. Ponoć były zakamienione dziurki i woda leciała nie tam gdzie trzeba 

0 Like
Opcje

Cześć @marlenkalw ,

Przyjrzyj się w takim razie podczas cyklu prania, kiedy zabierany jest płyn. Być może właśnie płyn zabierany jest przed płukaniem i stąd Twoje odczucia.

0 Like