06-03-2018 07:04 PM — edytowano 06-03-2018 08:40 PM
Witam W dniu 5-12-2017 została zgłoszona awaria lodówki. Po kilku prośbach w dniu 12-12-2018 przyjechał mechanik ze "wschodnim" akcentem. Podobno zdiagnozował usterkę. Zdemontował całą lodówkę. Sprawdził szczelność układu. Założył manometry serwisowe. Umówił się na wizytę w dniu następnym. Przyjechał po kilku dniach. Złożył niechlujnie lodówkę, nie miał pojęcia jak umocować półki. Ostrzegano mnie by pana nie krytykować ponieważ jest nerwowy. W stanie nie naprawionym lodówka została u mnie w domu. Także na święta i sylwestra zostałem z zepsutym sprzętem . Dzwoniliśmy do serwisu i tłumaczono nam że właściwy mechanik miał wypadek.(przy późniejszej rozmowie z mechanikiem okazało się że żadnego wypadku nie miał, był bardzo zdziwiony). W pierwszym tygodniu nowego roku 2018 przyjechał długo oczekiwany mechanik. Wymienił filtr compresora, napełnił układ gazem i lodówka zadziałała. Mechanik nie zostawił żadnych dokumentów dotyczących naprawy. Lodówka pracowała coraz głośniej i po mies. przestała działać.
Poinformowałem oczywiście o awarii lodówki serwis A-tech. Oczywiście jak zwykle kontakt z serwisem był bardzo utrudniony. Przez niemal miesiąc próbowałem się dodzwonić do serwisu(podejrzewam że ustawiono mój nr tel. na odrzucanie, ponieważ gdy zadzwoniłem z innego nr natychmiast odbierano nowy nr tel.)Gdy wreszcie udało mi się zacząć rozmawiać na temat dalszej naprawy, dowiedziałem się że nikt nie przyjedzie ponieważ nie uregulowałem należności za poprzednią naprawę. Na moje pytanie na jakiej podstawie mam zapłacić i gdzie (brak jakichkolwiek dokumentów), pani odpowiedziała mi że może szybko mi dokumenty nagle przysłać.
Na moje argumenty że lodówka dalej nie działa i nie została tak naprawdę naprawiona, pani odpowiedziała że „przecież lodówka miesiąc pracowała”. (Bardzo mnie to cieszy HA HA)
Jestem oburzony taką obsługą i potraktowaniem mnie jak intruza który nie wiadomo czego chce.
Dziwi mnie fakt pozostawienia na tak długi czas bez sprawnego sprzętu.( 3 miesiące)
Uważam że taki autoryzowany serwis przynosi Waszej marce Samsung wstyd i złą opinię o Waszym sprzęcie.
07-03-2018 06:34 PM
Cześć @eraptor,
Z chęcią pomogę w wyjaśnieniu sytuacji, ale muszę poznać więcej szczegółów na temat sytuacji, która Cie spotkała.
Wysłałam Ci wiadomość prywatną - proszę o odpowiedź.