Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie , zadowolona

(Temat utworzony: 12-07-2021 03:28 PM)
349 Wyświetlenia
AguSiek
Apprentice
Opcje
Tydzień temu przestała odpompować wodę pralko suszarka po tel do serwisu milion pytań po czym powiedział pan że zamówią część i będą się kontaktować w celu naprawy dziś dzwonie i pytam co z moją naprawa po czym pani napisała ponaglenie ha ha teraz pani dzwoni z zapytaniem co się dzieje z pralka bo chce zamówić część.zenada zero kompetentnych osób jeszcze nikogo nie było żeby ocenic co jest przyczyną a już zamawiają części nigdy więcej sprzętu od waszej firmy
0 Like
4 Odpowiedzi
MarcinPi
Navigator
Opcje
To, że serwis "zagubił" sprawę oczywiście nie powinno mieć miejsca, ale to że serwis stara się przyjechać z zapasem części zapasowych do konkretnego modelu akurat jest godne pochwały. Dużo osób często musi brać wolne w pracy, żeby przyjąć serwisanta, a tak zwiększamy prawdopodobieństwo naprawy na pierwszej wizycie. Osobiście miałem tak z piekarnikiem i TV. Naprawy zrealizowano na pierwszej wizycie tylko dlatego, że serwis miał ze sobą zamienniki dla potencjalnie uszkodzonych elementów.
AguSiek
Apprentice
Opcje
Pani w czwartek powiedziała że pompa jest już zamówiona i powinni być w poniedziałek po czym dziś pani mówi że z wywiadu muszą zamówić pompę i to potrwa 4 dni robocze potem będą się kontaktować ludzie mając małe dzieci mam czekać 2 tyg bo niema osób kompetentnych gdyby pewnie nie było na gwarancji to szybciej by przyjechali
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@AguSiek  Naprawy gwarancyjne są wykonywane w pierwszej kolejności niż odpłatne.

Warunkach masz podane czas wykonania naprawy przez serwis.

Jeśli chodzi części co serwis nie ma wpływu kiedy dana część otrzyma z magazynu. Nie wykluczone że ta część zamówiona  przez serwis zmieniła status niedostępna.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Znam to, też czekałem 3 tygodnie na serwis, to forum jest oglądane przez Samsung , tu wylewana złość na zły serwis niewiele daje , bo ja i inni koledzy użytkujemy sprzęty i mając wiedzę o problemach pomagamy użytkownikom jak ty.
Zgłoś pytanie wchodząc na forum i wyślij meila , skargę do serwisu i centrali może coś zmienisz , a czy to Samsung czy Lg jest podobnie , jak to w korporacji
Kliknij + plus i masz czat i zadaj pytanie bezpośrednio Samsung , poskutkujeScreenshot_20210713-105722_Samsung Members.jpg
0 Like