Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Luźny bęben w pralce

(Temat utworzony: 13-09-2019 10:45 AM)
13687 Wyświetlenia
Solec
Journeyman
Opcje

Dzień dobry. 
Mam problem z pralką WF60F4EFW2W/E0 niestety po gwarancji. 

Mianowicie bęben pralki porusza się góra/dół względem osi obrotu. Na początku były to ledwo wyczuwalne ruchy teraz już skok jest ok pół centymetra. Rozebrałem pralkę z tyłu ale tam wszytsko jest sztywne, jakby między będbem a kołem zamachowym była jezszea jakaś śruba. Miałem podoną akcję z pralką Polar gdzie był wadliwy trzepień mocujący koło zamachowe, i z czasem się wytarł dając te same obiawy. Ale tam wyło widać wszystko gołym okiem. Tu nic nie widać. 
Przez ten niepożądany ruch pralka mimo dobrze wypoziomowanych nóg trzesie się przy rozpoczynaniu wirowania. 
Jest to naprawialne poza wyminą całego bębna? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć @Solec,

nadmierny luz bębna może wynikać z uszkodzonego amortyzatora lub sprężyny. Dobrze by było gdybyś wezwał na miejsce technika z naszego serwisu aby przeprowadził oględziny urządzenia i będzie wszystko wiadomo :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @Solec ,

Czy wykonywałeś regularnie kalibrację bębna? Możesz jeszcze spróbować tę czynność wykonać.

Jeśli nie pomoże zachęcam do kontaktu z naszymi technikami serwisu.

Poniżej link do wyszukiwarki serwisów lokalnych:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Solec
Journeyman
Opcje
A czym jest regularna kalibracja bębna?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
Solec
Journeyman
Opcje

I to sprawi że bęben nie będize miał luzów? 

0 Like
Solec
Journeyman
Opcje
Niestety, zrobiłem ale luz na osi obrotu jest nadal...
Widocznie trafiłem na jakiś wadliwy egzemplarz...
0 Like
Rozwiązanie
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć @Solec,

nadmierny luz bębna może wynikać z uszkodzonego amortyzatora lub sprężyny. Dobrze by było gdybyś wezwał na miejsce technika z naszego serwisu aby przeprowadził oględziny urządzenia i będzie wszystko wiadomo :smiling-face: