Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących ( Opinia )

(Temat utworzony: 14-11-2022 05:26 PM)
21172 Wyświetlenia
Eureka xxx
Pioneer
Opcje

Jak już kupicie jakiś produkt Samsunga , to pamiętajcie , że macie być z niego strasznie zadowoleni . Jak się wam popsuje , to najlepiej go utopcie i kupcie nowy .

Bo inaczej zostaniecie nazwani kombinatorami.

Przestrzegam wszystkich przed zakupem lodówek Samsung. Jeżeli chcesz kupić produkt , który ma ci posłużyć kilka lat , nigdy nie kupuj lodówek Samsung. W mojej 3,5 letniej lodówce , w zamrażalniku popękały plastiki prowadnic szuflad , pięć z sześciu !!!! Ewidentnie jest to wada użytego , słabego plastiku . Wada a może celowe działanie , aby po 2 latach lodówka nadawała się do wymiany lub naprawy (oczywiście na koszt klienta , bo jest już po gwarancji, chociaż gwarancja też nie zapewnia naprawy tego uszkodzenia , bo serwis twierdzi , że to wina klienta , Jak u Barei nie mamy pana płaszcza (stwierdzamy , że to pana wina) i co nam pan zrobisz). 

Jeszcze co do stwierdzenia kiedy nastąpiły uszkodzenia , ja stwierdziłem je po 3,5 roku , ale tak naprawdę gdyby nie przypadek to bym pewnie tego nie odkrył. Lodówka jest typu Non frost , czyli zamrażalnik jest bezobsługowy . Jak nie wyciągniesz całkowicie szuflady poza zamrażalnik , to nie masz szansy stwierdzić , że plastiki są popękane.

Jeszcze raz , przestrzegam wszystkich przed zakupem lodówek Samsung , chyba że chcesz kupić produkt na dwa lata . A osoby , które już mają Samsunga , sprawdźcie czy w waszej lodówce w zamrażalniku nie macie popękanych listew .

Dodatkowo zwracam uwagę na manipulacje firmy Samsung , mój temat z 14.11.2022 „Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących ( Opinia )” został 15.11.2022 scalony z tematem : „Popękane plastiki w zamrażarce” , przez co moje ostrzeżenie pojawia się dopiero na 2-3 stronie , a na początku wątku są tylko właściwie laurki. Jawna manipulacja , aby potencjalny klient nie mógł doczytać w pierwszym poście ostrzeżenia. Gdy napisałem znowu ten temat , został on po prostu brutalnie wykasowany . To jest ograniczanie swobody wypowiedzi i ukrywanie problemu. Samsung to tak nie działa , że ukryjesz (schowasz) problem i on zniknie.

Z ostatniej chwili , po mojej interwencji temat został przywrócony do wersji pierwotnej tzn. rozdzielenia tematów "Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących (Opinia)" i "Popękane plastiki w zamrażalniku"

91 Odpowiedzi
RR777
First Poster
Opcje
Absolutnie nie polecam lodowki Samsung. Mam taki sam problem. Tylko że moja lodowka ma rok i już są popękane prowadnice w zamrażarce. A serwis oczywiście twierdzi że to usterka mechaniczna .
0 Like
Members_NFbaSMe
First Poster
Opcje

To samo jak w temacie 3 lata i jedna polka połamana już.

0 Like
cover73
First Poster
Opcje
Witam lodówka samsung rs7687fhcbc nie podaje wody ..wyczyściłem wszystkie rurki dalej brak efektu i obcnie pusty jest zbiornik wyrównawczy w lodówce....pomoże ktoś
0 Like
KingaB
Explorer
Opcje

@cover73 

Cześć, w pierwszej kolejności sprawdź, czy jest wystarczające ciśnienie linii wodnej powinno wynosić 138 ~ 862 kPa. Następnie złącza linii wodnej oraz filtr, czy nie powinien zostać już wymieniony. Po sprawdzeniu tych czynności spróbuj odpowietrzyć linię wodną poprzez przytrzymanie przez kilka sekund wajchy od wody. Warto również odłączyć lodówkę na minimum 15 minut w celu resetu.

Jankoval
Voyager
Opcje

U mnie nowa lodówka kupiona na stronie Samsung przyszła z porysowanymi szufladami, porysowanymi drzwiami od środka, wniecionymi drzwiami od frontu na rogu (niemożliwe aby stało się to w transporcie bo w tym miejscu przychodzi rogowy styropian) szuflada z regulacją wilgotności ma mikro pęknięcia (widoczne dopiero pod światło). Czy Samsung sprzedaje używane towary jako nowe czy jakość montażu jest aż tak tragiczna?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jankoval  należy koniecznie złożyć reklamację i opisać uszkodzenia,  tak naprawdę każdemu producentowi może się zdarzyć że lodówka zostanie gdzieś w fabryce uszkodzona. Uszkodzeniu może ulec nawet podczas samego transportu.  Dlatego ważne jest przy tego typu sprzętach aby przy odbiorze dokładnie obejrzeć uszkodzenia już nawet na etapie samego opakowania.

Oglu
First Poster
Opcje

Dziękuję wszystkim, którzy tutaj piszą o swoich problemach i poziomie obsługi Samsunga. Tak coś czułem, że ta akcja z opiniami na internecie jest podejrzana. Dzięki za Wasze posty, zrezygnuję z zakupu :smiling-face:

0 Like
Eureka xxx
Pioneer
Opcje

Cieszę się , że moje ostrzeżenie przed zakupem tego badziewia , uratowało finanse chociaż jednego konsumenta . 

0 Like
krysia68
First Poster
Opcje
Czytam komentarze ,no ,bo.mi się zepsuła samsung ,która miałam 15 lat chodziła super,no.i prądu niebylo ,po tym jak elektrycy naprawili juz mi nie działa, no i nie wiemtefaz czy mam po mechanika ,vzy warto ,i czy kupić mam znów samsunga
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@krysia68, skontaktuj się z najbliższym autoryzowanym punktem serwisowym: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.