Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących ( Opinia )

(Temat utworzony: 14-11-2022 05:26 PM)
21048 Wyświetlenia
Eureka xxx
Pioneer
Opcje

Jak już kupicie jakiś produkt Samsunga , to pamiętajcie , że macie być z niego strasznie zadowoleni . Jak się wam popsuje , to najlepiej go utopcie i kupcie nowy .

Bo inaczej zostaniecie nazwani kombinatorami.

Przestrzegam wszystkich przed zakupem lodówek Samsung. Jeżeli chcesz kupić produkt , który ma ci posłużyć kilka lat , nigdy nie kupuj lodówek Samsung. W mojej 3,5 letniej lodówce , w zamrażalniku popękały plastiki prowadnic szuflad , pięć z sześciu !!!! Ewidentnie jest to wada użytego , słabego plastiku . Wada a może celowe działanie , aby po 2 latach lodówka nadawała się do wymiany lub naprawy (oczywiście na koszt klienta , bo jest już po gwarancji, chociaż gwarancja też nie zapewnia naprawy tego uszkodzenia , bo serwis twierdzi , że to wina klienta , Jak u Barei nie mamy pana płaszcza (stwierdzamy , że to pana wina) i co nam pan zrobisz). 

Jeszcze co do stwierdzenia kiedy nastąpiły uszkodzenia , ja stwierdziłem je po 3,5 roku , ale tak naprawdę gdyby nie przypadek to bym pewnie tego nie odkrył. Lodówka jest typu Non frost , czyli zamrażalnik jest bezobsługowy . Jak nie wyciągniesz całkowicie szuflady poza zamrażalnik , to nie masz szansy stwierdzić , że plastiki są popękane.

Jeszcze raz , przestrzegam wszystkich przed zakupem lodówek Samsung , chyba że chcesz kupić produkt na dwa lata . A osoby , które już mają Samsunga , sprawdźcie czy w waszej lodówce w zamrażalniku nie macie popękanych listew .

Dodatkowo zwracam uwagę na manipulacje firmy Samsung , mój temat z 14.11.2022 „Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących ( Opinia )” został 15.11.2022 scalony z tematem : „Popękane plastiki w zamrażarce” , przez co moje ostrzeżenie pojawia się dopiero na 2-3 stronie , a na początku wątku są tylko właściwie laurki. Jawna manipulacja , aby potencjalny klient nie mógł doczytać w pierwszym poście ostrzeżenia. Gdy napisałem znowu ten temat , został on po prostu brutalnie wykasowany . To jest ograniczanie swobody wypowiedzi i ukrywanie problemu. Samsung to tak nie działa , że ukryjesz (schowasz) problem i on zniknie.

Z ostatniej chwili , po mojej interwencji temat został przywrócony do wersji pierwotnej tzn. rozdzielenia tematów "Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących (Opinia)" i "Popękane plastiki w zamrażalniku"

91 Odpowiedzi
Eureka xxx
Pioneer
Opcje

Pewnie jak żona myła lodówkę , to tak mocno , że aż plastiki popękały .🤣

0 Like
Eureka xxx
Pioneer
Opcje

Taka ciekawostka , cały Samsung przeznacza na reklamę około 5-6% swoich przychodów na reklamę (w 2012 roku to było w przeliczeniu 12 mld pln).

Wielka kasy wydawana , żeby przekonać klientów , że ładnie zapakowany chłam jednak nie jest już chłamem , bo ładnie wygląda i ma ładną reklamę.

0 Like
MarcoBeza
Student
Opcje

Po dwóch miesiącach sprawa zakończona. Nastąpił zwrot kasy. Samsung potrzebował na diagnozę, zwrot lub wymiana trzy dni, na zwrot kasy 2 miesiące.

0 Like
MarcoBeza
Student
Opcje

28 kwietnia sprawa została zakończona, nastąpił zwrot za lodówkę cena z dnia zakupu. Dwa miesiące potrzebował Samsung na załatwienie prostej sprawy, czyli wymiany na nową lub zwrot kasy. Od odbioru sprzętu przez serwis (klient bez lodówki) do zwrotu gotówki 3 tygodnie. Porażka

0 Like
Łazarz
First Poster
Opcje

Mam podobny zgrys kupiłem lodówkę z instalację i rozpakowaniem i co. Okazało się, żę jak chcę dokonać zwrotu to przesyłka na mój koszt bo to gabaryt ale i muszę mieć opakowanie które wyrzucili panowie z firmy dostarczającej lodówkę cyrk. Jak będzie działać 20 lat to ok. Dostarczona lodówka jest pogięta z tylko z tyłu i ta wada nie powoduje problemów reklamacja odrzucona.....

0 Like
Martinio3
Apprentice
Opcje

Ja też przestrzegam przed kupnem lodówki i sprzętów  samsung, manipulacją już jest to że za dobrą opinię dają bonusy. A za prawdziwą już nic, przy zakupie wszystko pięknie dopóki produkt się nie popsuje. W moim przypadku lodówka popsuła się po półtora roku użytkowania zgodnie z instrukcją, na rozwiązanie sprawy czekałam aż 4 miesiące w okresie od maja do sierpnia samsung miał mnie daleko gdzieś, serwisanci rozkładali ręce a samsung nie chcial dać nowej lodówki w ramach gwarancji więc nawet gdy popsuje się na gwarancji ciężko się dogadać, w najgorszych upałach nie miałam lodówki co poniosło straty finansowe i moralne, nikt się tym nie przejmował i nie miał zamiaru rozwiązywać sprawy szybko dopiero gdy powiedzieliśmy że sprawe zgłosimy do tv, wtedy też z trudem ale dostaliśmy lodówkę. Ale ogólnie zero pomocy, a wieczne upominanie się o swoje. Dużo nerwów też nas to kosztowało a samsung ma to gdzieś. Nigdy więcej nie skorzystam. Przykro mi ze tak państwo traktują ludzi, i naprawdę nie wiem za co są te nagrody z jakości obsługi klienta. I te bzdury co są napisane na stronie zapewniające o najwyższej obsłudze. Zero szacunku do klientów, niestety po takim traktowaniu nikt nie wróci do państwa więc firma kiedyś upadnie, wszystkich przestrzegam przed wami. 

AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć!

Pamiętaj, że w przeciągu dwóch lat od zakupu możesz złożyć reklamację do sprzedawcy z tytułu rękojmi. W takim wypadku sklep ma 14 dni na ustosunkowanie się. Jeżeli tego nie zrobi, to prawnie zakłada się, że przystał na Pani roszczenie, czyli np. na wymianę sprzętu.
0 Like
LidkaKaz
First Poster
Opcje

W mojej lodówce jest dokładnie taka sama sytuacja - po 3,5 roku wydarły się prowadnice szuflad w zamrażarce. Wg serwisu Samsunga sprawa jest nienaprawialna, po prostu trzeba kupić nową lodówkę. Jestem bardzo rozczarowana - urządzenie (Chef Collection) kosztowało 3 tys. złotych. Za te pieniądze mogłabym co roku kupić sobie nową lodówkę z niższej półki, i pewnie każda z nich służyłaby dłużej. Zdecydowanie odradzam.

Theopanu
Student
Opcje

u mnie dokładnie to samo tylko lodówka za prawie 5 tys... Nigdy więcej żadnych sprzętów z tej firmy

janek0808
Student
Opcje
Ja mam podobny przypadek, po kilku miesiącach zobaczyłem drobne okruchy myślałem że to po opakowaniach mięsa. Po bliższym obejżeniu okazało się że to cieniutki plastyk z prowadnic. Reklamację złożyłem w sklepie(lodówka jest jeszcze na gwarancji) i tu zaczeła się jazda serwis samsunga korzysta z pośredników , w moim przypadku to firma z Ostrowca Świętokrzyskiego. Telefonicznie poproszono mnie o zrobienie zdjęć i przesłanie do nich co uczyniłem w dobrej wierze. Okazało się że serwisant z Ostrowca był u mnie i stwierdził uszkodzenie mechaniczne. Po telefonie do samsunga dowiedziałem się że niewłaściwie wyjmuję szuflady i oni podtrzymują opinie Ostrowca. Po wielu mejlach do firmy na dzień dzisiejszy nie otrzymałem wiążącej informacji, cały czas jestem zbywany informacją że jest to z mojej winy. Chciałem sprawę wyjaśnić u pośrednika z Ostrowca ale pani była chamska ordynarna nie przyjmowała do wiadomości moich argumentów bezczelnie się rozłączyła. Reasumując tak jak wcześniej napisano nie kupujcie sprzętów samsunga, a napewno lodówek są to jednorażówki(cienki plastyk na piance),serwis to jakieś nieporozumienie-korzystają z pośredników którzy mająĵ za zadanie zbywać reklamujących.
20231025_104738_1000000388_1698223660.jpg
0 Like