Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka wysusza warzywa i owoce

(Temat utworzony: 26-07-2022 09:19 AM)
1487 Wyświetlenia
Misiek91
Pioneer
Opcje
Witam. Kod lodowki BRB26602EWW.
Lodówka oczywiście No Frost. Rozumiem co to za funkcja i jej zadanie. Ale dolna półka która jest głównie dla warzyw i owoców Humidity Fresh, w której panuje podobno największą "możliwa wilgotność", szybko wysusza owe produkty. 
Czy coś jest nie tak czy owoce jak i warzywa również mam przechowywać w jakiś dodatkowych pojemnikach?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. 
0 Like
13 Odpowiedzi
pannakaja
First Poster
Opcje
Tak jak napisałam w 1szym poście - miałam lodowke Beko, w której warzywa trzymały się około tygodnia. Wiele razy robiłam zakupy w czw, wyjeżdżałam na weekend i wracając w poniedziałek rano warzywa były ok.
Zrobiłam też test w domu teściowej, która ma no Frost (z innej marki niż samsung)- marchewka lekko zwiotczała w 6tym dniu. Wypróbuję pojemniki, ale trochę jestem zniesmaczona...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User  rzeczywiście,  trzymając owoce i warzywa w odpowiedniej szufladzie z no Frost są dużo dłużej dobrze zachowane w porównaniu do wcześniej lodówki lub trzymaniu warzyw i owoców poza nią.

0 Like
Members_F0qlkHi
First Poster
Opcje

Na prawdę tak uwazasz? To współczuję. To, że szybko się psują To znak, że nie ma w nich konserwantów i są naturalnie dojrzałe, dlatego szybciej die psują. Ja mam własne, eko pomidorki i jak zerwę dojrzałego to po dwóch dniach już gnije. Za to u siostry w USA pomidorek w lodówce może leżeć i leżeć. Samo zdrowie...

0 Like
Members_F0qlkHi
First Poster
Opcje

Koperek, natkę opłucz i zawiń w ręcznik papierowy, sałatę i ogorka też. Poleżą z tydzień. 

0 Like