02-12-2018 06:42 PM
Po miesiącu użytkowania suszarki DV90M52003W zaświeciła się kontrolka filtra wymiennika ciepła, pomimo jego wyczyszczenia nadal mruga. Funkcja smart check nic nie wykazała. Jaki jest powód jej ciągłego mrugania, jak ją wyłączyć?
02-12-2018 07:00 PM
@Karola7Jeśli wszystko zostało zrobione według instrukcji to pozostaje Ci kontakt z infolinią tel 22 607 93 33
03-12-2018 02:15 PM
Cześć @Karola7,
Mam jeszcze jedno wyjaśnienie tej sytuacji. Zerknij proszę do poniższego posta:
Poruszaliśmy tam temat migania ikonki filtra. Jeśli miga na początku cyklu przed suszeniem to wszystko jest w porządku. W ten sposób czujnik sprawdza czystość filtra. I to będzie się pojawiało przed każdym suszeniem.
Jeśli ikona filtra świeci się stale a filtr wymiennika jest wyczyszczony, wtedy zgodnie z radą @vdsl2 skontaktuj się z infolinią.
03-12-2018 05:55 PM
Niestety kontrolka ciągle mruga podczas suszenia, chyba za poradą zadzwonię na infolinię.
28-02-2019 10:41 AM
Po konsultacji z serwisem Samsung, zapewniono mnie, że przy wyczyszczonym filtrze wymiennika ciepła, kontrolka może mrugać jeżeli wpadło jakieś prusze, ale jeżeli suszarka działa normalnie nie przejmować się. Tak też uczyniłam, dodatkowo pozostawialam na noc otwartą klapkę od wymiennika i kilka razy odkurzalam filtr i z dnia na dzień kontrolka zniknęła. Uważam nawet ze wymiennik jest gorzej wyczyszczony niż na początku, ale błąd zniknął. Swoją drogą uważam że sposób czyszczenia wymiennika jest tragiczny, nie sposób jest go doczyscic, producent powinien wymyślić coś bardziej sensownego, a tak za każdym razem trzeba uważać żeby nie wygiac lamel. Czyszczenie szmatką to nieporozumienie, odkurzaczem na wpół leżąco z latarką z bardzo mocnym ciągiem i odpowiednią szczoteczką, bo za grube włosie wepcha kurz do środka, a i tak ciężko doczyscic wymiennik. Rada do producenta - pomyślcie nad lepszym rozwiązaniem
28-02-2019 04:31 PM
Cześć @Karola7 ,
Dzięki za info co do ikonki.
Co do konstrukcji i czyszczenia samego filtra, przekażę Twoje uwagi do odpowiedniego działu.
Pozdrawiam serdecznie,