19-02-2020
02:31 PM
– ostatnio edytowany
16-04-2024
11:57 AM
przez
OleksiiA
Witam. Jak wyczyścić szyby od środka w piekarniku Dual Cook? Czy drzwi można rozkręcić? Proszę o dobre rady:)))
16-04-2024 07:05 PM
@JulaP Dziękujemy za informacje. Natomiast co z tym co jest wskazane w instrukcji podesłane wcześniej w poście użytkownika @inspektorks ?
16-04-2024 07:10 PM
Jutro będę się kontaktował z serwisem - zobaczę, co mi powiedzą i dam znać. Być może jest jakieś rozwiązanie, bo nie jest rozwiązaniem wysyłanie do czyszczenia drzwiczek za każdym razem, gdy tylko się zabrudzą (a będą się brudzić, bo z założenia pomiędzy 3 i 4 szybą jest pustka powietrzna, w którą bez przeszkód wchodzi nie tylko powietrze, ale i kurz oraz wszystko inne
16-04-2024 07:11 PM
@inspektorks dokładnie tak, racja. Czekamy na info
16-04-2024 07:39 PM
Nicwięcej nie wymyślimy niż to co jest w instrukcji więc zobaczymy co zaproponuje serwis w tej sytuacji:
17-04-2024 11:09 AM
W ifolinii podano mi namiary na najbliższy serwis (Centrum Serwisowe RAGZ Łódź ul. Brzezińska 51, tel. 664-050-316). Pani, która odebrała zgłoszenie najpierw zapytała, czy instrukcja jest tylko do tego jednego piekarnika czy do kilku typów (jest konkretnie do tego jednego typu) i obiecała, że najpóźniej jutro da mi odpowiedź od serwisantów, co z tym zrobić.
Dam znać
17-04-2024 12:46 PM
@inspektorks dzięki za informacje. Czekamy zatem na dalszy rozwój sytuacji
17-04-2024 02:57 PM
A więc kontynuuję. Zadzwoniła pani z serwisu w Łodzi i powiedziała, że serwisanci uważają, że "to powinno się dać rozebrać". Zaproponowała, żebym wysłał do nich drzwiczki, oni je rozbiorą i wyczyszczą - wszystko na mój koszt. Nie wyraziłem na takie warunki zgody, zresztą nawet nieodpłatnie (bo mam jeszcze gwarancję i rękojmię) sprawy nie rozwiązuję (co roku musiałbym wysyłać drzwiczki do czyszczenia do Łodzi...).
W związku z tym pani powiedziała, żebym zgłosił sprawę do centralnego serwisu - co też uczyniłem.
Sprawa została zarejestrowana i czekam na serwisanta. Wtedy okaże się, czy to jest rozbieralne a tylko się zapiekło, czy raczej nie jest rozbieralne i trzeba jakichś nadzwyczajnych działań.
Rozmowy przebiegały w przyjemnej atmosferze
Dam znać.
17-04-2024 03:07 PM
@inspektorks Dzięki za informacje. Masz rację fatalnie żeby wysyłać na serwis piekarnik aby tylko wyczyścić szyby😐
17-04-2024 06:07 PM
A wyczyścić trzeba, bo żona wściekła chodzi 😞
22-04-2024 01:39 PM — edytowano 22-04-2024 01:40 PM
Dziś pojawił się fachowiec z Samsunga (trzeba przyznać, że szybko). Obejrzał wszystko i na początku stwierdził, że nie da się wysunąć szyby. Ale na końcu zaryzykował i pociągnął trzecią szybę do góry (czyli w kierunku do wnętrza piekarnika) i po chwili dosyć solidnego ciągnięcia (a szyba się lekko wygięła) udało ją się odkleić od uchwytów blokujących jej wysunięcie. Stwierdził, że wypustki gumowe od tego uchwytu (zabezpieczające szybę przed pęknięciem w wypadku uderzenia szyby w te uchwyty) przykleiły się do szyby, co uniemożliwiało jej podniesienie i następnie wysunięcie. W instrukcji jest jednak niedokładnie opisane, jak tę szybę wyciągać - nie ma nic o wstępnym podniesieniu szyby (oddaleniu od czwartej szyby) - bo dopiero wtedy da się ją wyciągnąć "do góry" - jak w instrukcji. Fachowiec przyznał, że podnosił szybę z obawami, że może pęknąć, bo jednak była mocno zblokowana z plastikowym elementem do którego przykręcany jest zewnętrzny uchwyt piekarnika.
Wniosek: można wyjąć trzecią szybę w tym piekarniku i wyczyścić trzecią i czwartą szybę, ale może być taka sytuacja, że jest to na tyle utrudnione, iż użytkownik może mieć z tym problemy.
Pozdrawiam - może komuś się przyda dyskusja na ten temat.