Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka RS51K57H02C zbiera sie woda pod dolną szufladą

(Temat utworzony: 31-01-2022 02:13 PM)
692 Wyświetlenia
kmed
First Poster
Opcje

Witam, po upływie 2 lat użytkowania zbiera sie woda pod dolną szuflada w lodówce.

Zalecenia z serwisu: rozmrozić lodówkę 

Lodówka rozmrożona na 24 h, zamrażalnik działa prawidłowo, a wentylator na tylnej ściance w lodówce oblodzony, strzela tylna ścianka w lodówce, widać pęknięcia. 

Po odkręceniu tylnej ścianki w lodówce ( bo już po gwarancji) wszystko zamarznięte.

Jak sie rozmarznie kilka dni spokój potem znów to samo.

Słychać jak woda podczas cyklu postoju skapuje do pojemniczka, ale wentylator nie działa bo jest bardzo oblodzony

?

0 Like
10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kmed  Dzień Dobry

Niestety w tej sytuacji niezbędne będzie wezwanie technika Autoryzowanego Punktu Serwisowego.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

kmed
First Poster
Opcje

Wiem, myslałam, że ktoś miał już taki problem. Był Pan z prywatnego serwisu i powiedział, że lodówka sprawna. 

Ja wiem, że jest niesprawna. 

Mam nadzieję, że koszt naprawy nie bedzie przewyższał wartości lodówki. 

😉

0 Like
Magdalena 2
Pioneer
Opcje

Tak samo jak w modelu RB36J8799S4.

0 Like
kmed
First Poster
Opcje

Ostatnio mąż odkrecił tył i suszył się cały dzień na słońcu (te styropiany)

Na razie 2 tygodnie spokój, ale mam wrażenie że wentylator nie chodzi

0 Like
Hexagon_67
First Poster
Opcje

Czy problem został rozwiązany, czy dalej zbiera sie woda?

0 Like
Hexagon_67
First Poster
Opcje

Czy ktoś może wie w jaki sposób wyczyścić dozownik wody?

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Hexagon_67 

Tego elementu nie warto czyścić samodzielnie. Jeśli rozmrożenie lodówki nie pomoże, skontaktuj się z serwisem 🙂 Więcej na ten temat na stronie:

https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-salonik/poradnik-jak-znale%C5%BA%C4%87-najbli%C5%BCszy-a...

kmed
First Poster
Opcje

Nadal ten sam problem

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@kmed Cześć!

Wspomniałeś, że w lodówce widoczne są jakieś pęknięcia. Być może ma to wpływ na to, że np. parownik się nadmiernie obladza i grzałka nie wyrabia. Czy wezwałeś finalnie tego technika, aby ewentualnie zaproponował rozwiązanie albo stwierdził, że np. lodówki nie da się po prostu naprawić? Innych sposobów już nie znajdziemy do tego problemu.

0 Like