Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Hałas i nieprzyjemny zapach z lodówki

(Temat utworzony: 12-02-2017 06:39 PM)
4782 Wyświetlenia
Mateusz_M
First Poster
Opcje

Witam. Mam problem z tym, że dość głośno działa lodówka RB31FDRNDBC. Patrząc od tyłu lodówki, gdy podczas tego hałasowania przycisnę prawy dolny róg staje się cichsza. Po puszczeniu hałas rośnie. Próbowałem zmienić wypoziomowanie, czasem pomaga na jakiś czas.

Drugim problemem jest zapach. Wydaje mi się, że problemem może być kawałek styropianu schowany za szufladą na warzywa - może przeszkadza w wentylacji albo odpływaniu wody?  Nie umiem ściągnąć klapki (boję się, że połamię) będącej na środku, żeby sprawdzić czy ten styropian jest luźny i należy się go pozbyć czy może jest elementem stałym. 

Czeronym kolorem wskazuję klapkę o której mowa. Zielonym długość, na której jest ten znajduje się ten styropian (nawet trochę go widać) 

Lodówka 1.jpgLodówka 2.jpg

0 Like
2 Odpowiedzi
KonradN
Voyager
Opcje
Czołem @MateuszM ;D opisane przez Ciebie symptomy nie są prawidłowe. Myślę, że w tej sytuacji konieczne będzie wezwanie serwisu w celu weryfikacji usterki, ponieważ nie jest ona możliwa do sprawdzenia zdalnie :).

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KonradN  W tej sytuacji pozostaje wezwanie serwisu, link podaje poniżej:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

0 Like