22-06-2021 02:44 PM
Witam, posiadam lodówkę side by side SAMSUNG RS68N8220B zakupiona w czerwcu 2019r. Została uruchomiona we wrześniu 2019. Po niespełna 2 latach pracy lodówka zaczęła hałasować. Wg mojego ucha hałas pochodzi od wentylatora lub czegoś podobnego. Po otwarciu drzwi lodówki bądź zamrażarki hałas ustaje. Po zamknięciu drzwi po chwili hałas powraca, w czasie pracy są momenty kiedy nie hałasuje. Staje się to dość uciążliwe, w lodówce za taką cenę taka sytuacja nie powinna mieć miejsca po niespełna 2 latach użytkowania.
22-06-2021 03:28 PM
@Grzegorz Klusak Dzień Dobry
Proszę zapoznać się z poniższymi tematami związanymi z głośną pracą lodówki, czy znajdzie Pan tam rozwiązanie:
1.
12-07-2021 08:24 AM — edytowano 12-07-2021 08:25 AM
Dzień dobry,
z powyższym tematów dla mojego przypadku najbardziej wpisuje się to że przyczyna głośnej pracy lodówki są upały i zbyt wysoka temperatura w pomieszczeniu (25 st.C) aczkolwiek nie przekonuje mnie to ponieważ przez ostatnie 2 lata takie sytuacje nie miały miejsca a gdy temperatura w pomieszczeniu spada do 22-23 st. C też zdarza się e lodówka głośno pracuje. Wg mojej oceny ten hałas pochodzi od wentylatora i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić funkcjonowania takiej lodówki w krajach południowych i śródziemnomorskich gdzie wysokie temperatury są na porządku dziennym.
W którymś punkcie wyjaśnień pisało że lodówka powinna być pochylona do tyłu o ok 5st. Nic takiego nie ma w instrukcji, w instrukcji pisze że ze względów bezpieczeństwa (a nie na prawidłową pracę lodówki) lodówka powinna być lekko pochylona do tyłu. Najprawdopodobniej chodzi tu o to aby drzwi lodówki się samoczynnie domykały. Przy 5 stopniowym pochyleniu lodówka zaczyna przypominać krzywą wieżę w Pizie i chyba przez większość klientów takie pochylenia jest nieakceptowalne.
Pozdrawiam
13-07-2021 08:17 AM
Cześć @Grzegorz Klusak
Jeżeli po otworzeniu drzwi hałas ustaje, to jest to prawdopodobnie związane z wentylatorem. Niezbędna jest wizyta serwisu.
Jeżeli sprzęt jest na gwarancji, polecam kontakt z infolinią na nr tel. 801172678 lub 226079333 w celu weryfikacji usterki. W przypadku sprzętu po gwarancji, polecam kontakt z Autoryzowanym Serwisem Samsung. Dane serwisu znajdziesz za pomocą tej strony: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
13-07-2021 01:38 PM
Dokładnie, po otwarciu drzwi hałas ustaje. Jak pisałem wcześniej gwarancja skończyła się w czerwcu - jak na taką marke i cenę lodówki uważam że firma SAMSUNG powinna ta usterkę usunąć w ramach gwarancji. Inaczej to chyba nie będę mógł nikomu polecić zakupu takiej lodówki a już to zrobiłem.
14-07-2021 07:56 AM
@Grzegorz Klusak, ja tu widzę tylko dwa rozwiązania. 1. Zamawiasz serwis na własny koszt, ponieważ sprzęt jest po gwarancji (listę serwisów znajdziesz tu: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/). 2. Możesz jeszcze spróbować złożyć pisemną reklamację, formularz mailowy masz tu — Klick. Opisując sprawę, dodaj od razu model lodówki, SN, możesz załączyć zdjęcie tabliczki znamionowej i dowodu zakupu. Nic nie gwarantuję, bo nie znam się na procesach reklamacyjnych, ale spróbować zawsze możesz.
26-07-2021 07:03 AM
Witam.
Mam podobny problem u pytanie, czy udało się go rozwiązać a jeżeli tak to jaka była przyczyna.
Pozdrawiam
26-07-2021 07:13 AM
@Paweł F Witam
Czy zapoznał się Pan z całym tematem oraz tematami podlinkowanym?
Czy lodówka jest odpowiednio wypoziomowana?
26-07-2021 07:41 AM
Lodówkę posiadam od dwóch lat i do tej pory nie było tego problemu...
26-07-2021 08:07 AM
Tak zapoznałem się oraz lodówka jest odpowiednio wyppziomowana, uszczelki również ok