23-02-2024 09:04 PM
Witajcie,
jak w tytule - ustawiam program, zamykam drzwiczki, rusza program i w momencie jak puszczam drzwi, one się samoczynnie otwierają. Zmywarka jest względnie nowa, rok użytkowana, dysze czyste, woda nie została, nie ma problemów (chyba) z dostępem wody… nawet 60sek wypompowanie wody (uruchamiane przez 3sek trzymanie przycisku start) też drzwi odskakują. Poratujcie bo teściowej nie chce zostawiać z problemem a jutro wyjeżdżam na wakacje).
24-02-2024 02:10 PM
@wkulesza Witam
Czy mogę prosić o nagranie obrazujące usterkę?
Czy na wyświetlaczu pojawia się jakiś komunikat o błędzie?
24-02-2024 02:48 PM
Niestety już poza domem (urlop). Dziś rano próbowałem jeszcze cała zmywarka poruszać na nóżkach aby lepiej wypoziomować i był postęp - można było domknąć drzwi i program poszedł ale słyszałem wodę bardziej niż normalnie i mogłem ręką bardziej docisnąć drzwi.
01-03-2024 11:07 AM
Dzień dobry @PrzemekM
po poruszaniu zmywarki zatrzask drzwi trzyma je ale drzwi jeszcze odstają bardziej niż wcześniej - wodę słychac bardziej niż wcześniej. Czy to normalne czy coś powinienem jeszcze zrobić, zanim zadzwonię do serwisu? Załączam filmik
01-03-2024 09:15 PM
@wkulesza Ogólnie drzwi samoczynnie nie powinny się otwierać, chyba że front meblowy znacznie przekracza zalecaną wagę. Waga panelu nie powinna przekraczać 7 kg.
01-03-2024 09:33 PM
Przez blisko rok było ok ale ostatnio nie chciały sie te drzwi wogole zamknąć a po tym jak poruszałem całą zmywarka zamykają się drzwi przy uruchomieniu programu ale jak widać na filmiku troszkę odskakuja (slychac bardziej lejaca sie w srodku wode) niz wczesniej.
04-03-2024 04:58 PM
Cześć @wkulesza!
Najlepiej będzie, jeśli skontaktujesz się telefonicznie ze wsparciem klienta. Mają oni możliwość połączenia się zdalnie i przy użyciu aparatu w Twoim telefonie, będą mogli sprawdzić co jest nie tak z drzwiami, że odstają. Jeśli sprzęt jest na gwarancji, przygotuj dowód zakupu - jeśli byłaby potrzebna wizyta serwisu, będziesz potrzebował daty zakupu sprzętu. 😉