Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Czas trwania prania WD80M4443JW

(Temat utworzony: 15-01-2018 10:07 PM)
3232 Wyświetlenia
Osmulka
Apprentice
Opcje

Witam. Planuję zakup pralko - suszarki WD80M4443JW. Chciałabym wiedzieć jaki jest czas trwania prania z suszeniem dla poszczególnych programów? W instrukcji jest tylko podany czas tylko jednego cylku w temp 60C - bawełna (596min) - strasznie długo. Jake są Wasze opinie na temat tego produktu?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @Osmulka,

Rzeczywiście w instrukcji obsługi jest tylko jeden program i jego czas. Producent ogranicza się do podania jednej danej dla której obliczane są wszystkie parametry, na przykład zużycie prądu i wody. Inne programy nie są podawane, gdyż w zależności od potrzeb mogą one być dowolnie modyfikowane.

Zapytajmy userów - macie takie urządzenie? Możecie podać jak te wartości się u was kształtują?

Jeśli chcesz, mogę Ci sprawdzić długości cykli dla modelu WD80J6410AX, bo akurat do takiego mam dostęp.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @Osmulka,

Rzeczywiście w instrukcji obsługi jest tylko jeden program i jego czas. Producent ogranicza się do podania jednej danej dla której obliczane są wszystkie parametry, na przykład zużycie prądu i wody. Inne programy nie są podawane, gdyż w zależności od potrzeb mogą one być dowolnie modyfikowane.

Zapytajmy userów - macie takie urządzenie? Możecie podać jak te wartości się u was kształtują?

Jeśli chcesz, mogę Ci sprawdzić długości cykli dla modelu WD80J6410AX, bo akurat do takiego mam dostęp.

Osmulka
Apprentice
Opcje
Jak możesz to bardzo proszę sprawdź. A czy mogę najpierw włączyć sam program prania? Potem wyciągnąć pranie wilgotne poskładać je (żeby nie trzeba było prasować) i włożyć na suszenie? Pozdrawiam.
0 Like
Opcje

Cześć Osmulka,

Oto czasy poszczególnych programów:

Bawełna 3:20

Syntetyki 2:24

Wełna 0:54

Dziecięce 2:25

Kurtki/Płaszcze 1:28

Płukanie 0:21

Eco czyszczenie 1:59

Pranie szybkie 0:15

Super szybki 0:59

Super eco 2:19

Syntetyki suche 2:10

Bawełna suche 4:00

Sterylizacja 0:59

Odświeżanie 0:29

Zaznaczam, że takie czasy są w moim urządzeniu, a model jest inny od Twojego. Co do puszczania oddzielnie oczywiście można, najpierw ustawić pranie następnie suszenie. 

Osmulka
Apprentice
Opcje

Dziękuję za odpowiedź. A czy Twój model ma suszarkę?  Jaki jest czas suszenia? Pozdrawiam serdecznie Ewa. 

0 Like
Opcje

Witaj ponownie Osmulka,

Tak, model na którym sprawdzałam cykle ma suszarkę. Czasy suszenia również podałam, jest to kilka ostatnich programów (te z dopiskiem suche). Dodam jeszcze, że przy czasach prania nie modyfikowałam wirowania ani ilości płukań, które znacząco wpływają na czas całego cyklu. Można natomiast te dane zmniejszać, skracać i wtedy zweryfikujesz ile czasu będzie rzeczywiście trwało Twoje pranie.

0 Like