Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatycznie dozowanie

(Temat utworzony: 03-02-2021 08:00 PM)
8925 Wyświetlenia
EG10
First Poster
Opcje

Cześć! Kupiłem pralkę ww80t634dlh, zastanawiają  mnie 2 kwestie:

1. Czy i gdzie stosuje się płyn do płukania tkanin? 

2. Pralka ma automatyczne dozowanie, co jeśli będę chciał użyć kapsulek do prania? Czy automatyczne dozowanie trzeba jakos wczesniej wyłaczyc?

Dzięki za pomoc!

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @EG10,

W Twojej pralce jest dwa pojemniki automatycznego dozowania. Do prawego wlewasz detergent do prania, do lewego płyn do płukania.

Jeśli chcesz dodać detergent w proszku wsypujesz go do trzeciej, otwartej przegrody. Kapsułke wrzucamy pod pranie do bębna. 

Pamiętaj, by w tych dwóch ostatnich przypadkach wyłączyć autodozowanie detergentu w płynie.

Poniższy screen przedstawia w jaki sposób wyłaczyć i regulować autodozowanie.

dozowanie.PNG

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @EG10,

W Twojej pralce jest dwa pojemniki automatycznego dozowania. Do prawego wlewasz detergent do prania, do lewego płyn do płukania.

Jeśli chcesz dodać detergent w proszku wsypujesz go do trzeciej, otwartej przegrody. Kapsułke wrzucamy pod pranie do bębna. 

Pamiętaj, by w tych dwóch ostatnich przypadkach wyłączyć autodozowanie detergentu w płynie.

Poniższy screen przedstawia w jaki sposób wyłaczyć i regulować autodozowanie.

dozowanie.PNG

Mateusz Półtorak
First Poster
Opcje

W przypadku detergentu rozumiem ale co jeśli chce jednorazowo dodać płyn do płukania? Tez daje go do przegrody z automatycznym dozowaniem plynu do płukania ? Pytam bo używam dwóch różnych płynów do płukania, jednego dla dziecka jak mi piorę a drugie dla dorosłych jak robię pranie. Nigdzie nie mogę znaleść odpowiedzi na to pytanie. W instrukcji również nie jest poruszony ten problem. Będę wdzięczny za odpowiedz.

0 Like
DariaR
Expert
Opcje

@Mateusz Półtorak, w przypadku używania dwóch różnych płynów do płukania w zależności od tego, co jest prane, nie ma dobrego rozwiązania tak naprawdę. Możesz ewentualnie próbować opróżniać dozownik na płyn z płynu do prania „dorosłych” rzeczy i wtedy wlewać tam płyn do płukania ubrań dziecięcych, ale to trochę marnowanie płynu do płukania ogólnie. Możesz ewentualnie wyłączać dozowanie płynu do płukania całkowicie podczas prania dziecięcych rzeczy i wtedy dodać go bezpośrednio do bębna przy uruchomieniu samego cyklu płukania z wirowaniem po zakończeniu wcześniejszego cyklu prania. Autodozownik jest fajnym rozwiązaniem, kiedy używa się raczej stale jednego rodzaju płynu do płukania. W takich sytuacjach jak Twoja lepiej sprawdziłaby się jednak klasyczna szuflada na detergenty.

andrzej1ch
First Poster
Opcje

Jak zamontować wkładkę do ręcznego dodawania płynu? Model WW90T534DAE

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Myślę że w tej instrukcji znajdzie Pan odpowiedź

https://www.samsung.com/pl/support/model/WW90T534DAE/S6/#downloads
andrzej1ch
First Poster
Opcje

Niestety ale w tej instrukcji nie ma informacji jak zamontować 1."Przegródka do detergentu w płynie ". Jest tylko jej rysunek oraz rysunek 2.dozownika detergentów. Nie udało mi się samodzielnie znaleźć sposobu aby zamontować 1. w 2. Będę wdzięczny za nakierowanie. Pozdrawiam

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@andrzej1ch, w takim razie skontaktuj się z infolinią techniczną Samsung, konsultanci pokierują Cię zdalnie: https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like