03-02-2021 08:00 PM
Cześć! Kupiłem pralkę ww80t634dlh, zastanawiają mnie 2 kwestie:
1. Czy i gdzie stosuje się płyn do płukania tkanin?
2. Pralka ma automatyczne dozowanie, co jeśli będę chciał użyć kapsulek do prania? Czy automatyczne dozowanie trzeba jakos wczesniej wyłaczyc?
Dzięki za pomoc!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
04-02-2021 02:21 PM
Cześć @EG10,
W Twojej pralce jest dwa pojemniki automatycznego dozowania. Do prawego wlewasz detergent do prania, do lewego płyn do płukania.
Jeśli chcesz dodać detergent w proszku wsypujesz go do trzeciej, otwartej przegrody. Kapsułke wrzucamy pod pranie do bębna.
Pamiętaj, by w tych dwóch ostatnich przypadkach wyłączyć autodozowanie detergentu w płynie.
Poniższy screen przedstawia w jaki sposób wyłaczyć i regulować autodozowanie.
04-02-2021 02:21 PM
Cześć @EG10,
W Twojej pralce jest dwa pojemniki automatycznego dozowania. Do prawego wlewasz detergent do prania, do lewego płyn do płukania.
Jeśli chcesz dodać detergent w proszku wsypujesz go do trzeciej, otwartej przegrody. Kapsułke wrzucamy pod pranie do bębna.
Pamiętaj, by w tych dwóch ostatnich przypadkach wyłączyć autodozowanie detergentu w płynie.
Poniższy screen przedstawia w jaki sposób wyłaczyć i regulować autodozowanie.
20-04-2022 11:30 PM
W przypadku detergentu rozumiem ale co jeśli chce jednorazowo dodać płyn do płukania? Tez daje go do przegrody z automatycznym dozowaniem plynu do płukania ? Pytam bo używam dwóch różnych płynów do płukania, jednego dla dziecka jak mi piorę a drugie dla dorosłych jak robię pranie. Nigdzie nie mogę znaleść odpowiedzi na to pytanie. W instrukcji również nie jest poruszony ten problem. Będę wdzięczny za odpowiedz.
21-04-2022 12:14 PM
@Mateusz Półtorak, w przypadku używania dwóch różnych płynów do płukania w zależności od tego, co jest prane, nie ma dobrego rozwiązania tak naprawdę. Możesz ewentualnie próbować opróżniać dozownik na płyn z płynu do prania „dorosłych” rzeczy i wtedy wlewać tam płyn do płukania ubrań dziecięcych, ale to trochę marnowanie płynu do płukania ogólnie. Możesz ewentualnie wyłączać dozowanie płynu do płukania całkowicie podczas prania dziecięcych rzeczy i wtedy dodać go bezpośrednio do bębna przy uruchomieniu samego cyklu płukania z wirowaniem po zakończeniu wcześniejszego cyklu prania. Autodozownik jest fajnym rozwiązaniem, kiedy używa się raczej stale jednego rodzaju płynu do płukania. W takich sytuacjach jak Twoja lepiej sprawdziłaby się jednak klasyczna szuflada na detergenty.
25-07-2023 09:19 PM
Jak zamontować wkładkę do ręcznego dodawania płynu? Model WW90T534DAE
25-07-2023 09:25 PM
26-07-2023 10:53 PM
Niestety ale w tej instrukcji nie ma informacji jak zamontować 1."Przegródka do detergentu w płynie ". Jest tylko jej rysunek oraz rysunek 2.dozownika detergentów. Nie udało mi się samodzielnie znaleźć sposobu aby zamontować 1. w 2. Będę wdzięczny za nakierowanie. Pozdrawiam
27-07-2023 10:50 AM
@andrzej1ch, w takim razie skontaktuj się z infolinią techniczną Samsung, konsultanci pokierują Cię zdalnie: https://www.samsung.com/pl/support/contact/