28-05-2019 03:40 PM – ostatnio edytowany 29-05-2019 11:45 AM przez MonikaGS
Mam odkurzacz z serii VR7000 i jako tako połączyć się z aplikacją SmartThings mogę, ale nie przechodzi mi procesu autoryzacji i połaczenia z moim kontem.
Pojawia się informacja żebym się zalogował z kraju i konta do jakiego okurzacz był połączony za pierwszym razem.
Zakładam, że ktoś wcześniej łączył ten odkurzacz z jakimś kontem i go nie wyrejestrował, a ja teraz mam z tym kłopot.
Pisałem do wsparcia techniczneog w samsungu, ale ktoś uparcie mi odpisuje, żebym podesłał im logi z telefonu, ale przecież nie jest to problem z telefonem, poza tym mam użyć kodów serwisowych które działają tylko z telefonemi Samunga, a jak takowego nie posiadam.
Zna ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu ?
Pozdr,
29-05-2019 10:23 AM
Cały czas to tylko jakieś dziwne tłumaczenie chorych pomysłów Samsunga.
Nie znam żadnego logicznego uzasadnienia przypisywania urządzenia do danego kraju w jakim był po raz pierwszy uruchomiony.
To głupota chyba na skalę Światową, miewałem i miewam wiele różnych urządzeń i takiego dziwactwa to jeszcze nie spotkałem.
Przykry w tym wszystkim jest najbardziej fakt, że rzekome wsparcie techniczne Samsunga zamiast wspierać użytkownika końcowego, to rzuca mu kłody pod nogi i stara się w pokraczny sposób tłumaczyć pomysły Samsunga zamiast po prostu w systemie odłączyć od usług urządzenie ze starego konta i umożliwić kolejnemu użytkownikowi korzystanie z produktu.
Przez pomysły techników cierpi jak zawsze użytkownik końcowy, w pomoc techniczna umywa ręce - brawo Samsung!
ps. tylko informacyjnie, wystarczyło założyć nowe Niemieckie konto w Samsungu i.... urządzenie połączyło się bez problemu, dlaczego jednak nie mogę go połączyć z kontem w Polsce ? - bo nie!, ot takie widzi mi się firmy Samsung.
Całe szczęście, że nie kupiłem więcej urządzeń tej firmy kompatybilnych ze SmartThings.
29-05-2019 01:56 PM
Cześć @xgrey ,
Niestety nie mamy magicznej różdżki, żeby odłączyć urządzenie od usług i podłączyć ponownie 😞
Myślę, że infolinia też takich uprawnień nie ma.
W przypadku problemów z aplikacją należy kontaktować się bezpośrednio z zespołem deweloperskim za pomocą formularza:
https://help.content.samsung.com/csweb/main/ticketGate.do
Warto spróbować.
29-05-2019 03:01 PM
@xgrey Jeśli zostało zarejestrowane na użytkownika na adres e-mail i podał model i numer seryjny i nie jest możliwe usuniecie go z bazy Samsunga. Do czasu jak go sam nie usunie.
29-05-2019 03:17 PM
Jeżeli to usunięcie głupiej blokady na region w jakim urządzenie zostało zarejestrowane po pierwszym uruchomieniu wymaga od was posiadania magicznej różdżki, to gratuluje zaawansowanych systemów informatycznych.
jeżeli nikt z Samsunga nie posiada takich uprawnień oznacza to, że część waszych systemów działa własnym życiem i uzależniła się od człowieka, strach się bać na samą myśl, że nie macie kontroli nad swoimi serwerami.
Kontakt za pomocą formularza nic nie pomaga - wiem bo próbowałem.
Szanowni technicy uparcie chcą żebym im wysłał logi z telefonu (jakby to miało coś do rzeczy), na domiar złego przesyłają kody które działają tylko na telefonach Samsunga - szkoda, że nie biorą pod uwagę, że na świecie istnieją jeszcze urządzenia innych marek na których takowe kody nie działają, brak słów...
29-05-2019 03:23 PM
Uprzejmie bym prosił nie żartować sobie ze mnie.
Na stronie samsunga stoi jak byk:
"Nowy użytkownik może dodać urządzenie do swojego konta za pośrednictwem procesu rejestracji urządzenia, po czym stanie się nowym właścicielem urządzenia.
W takim przypadku poprzedni właściciel urządzenia może nie mieć możliwości korzystania z urządzenia."
Poza tym jak wspomniałem wcześniej udało mi się bez problemu zalogować i połączyć urządzenie jak założyłem nowe konto na kraj Niemcy w Samsungu, czyli jednak urządzenie odpięło się od konta poprzedniego użytkownika, tylko nadal ma założoną jakąś bzdurną blokadę na kraj.
29-05-2019 03:29 PM
@xgrey Jakiś czas temu przedawałem swój router Netgear i urządzenie było zarejestrowane na mnie to nowy użytkownik nic nie mógł zrobić do czasu jak go nie usnąłem z konta. Jaki napisał do Netgear został poproszony żeby skontaktował się z pierwszym właścicielem. Po usunięciu mógł go zarejestrować na siebie.
29-05-2019 03:40 PM
No ok, ale co to wnosi do sprawy mojego odkurzacza bo zaczynam się gubić :)?
Mam świadomość, że czasem takie blokady są i jeżeli w routerze czy w telefonie jestem w stanie to jeszcze zrozumieć, to w odkurzaczu już nie bardzo...
Nie przepadam też za argumentacją, że jak inni też tak mają to my też możemy, jeżeli ma to jakieś logiczne uzasadnienie to ok, ale gdy nie ma to jest to zwykła fanaberia.
Poza tym jak podaje po raz trzeci, udało mi się połączyć odkurzacz z kontem samsung po założeniu nowego konta na kraj Niemcy, także jednak nie ma żadnej blokady na użytkownika tylko na kraj w jakim jest założone konto.
29-05-2019 03:56 PM
@xgrey Nie ma znaczenia jakie to jest urządzenie a blokadę można obejść bez zakładania nowego konta na kraj Niemcy wystarczyło użyć VPN wtedy omijasz glokalizacje IP.
29-05-2019 04:03 PM
Jesteś pewien na 100%, że to zadziała czy tyko Ci się wydaje ?
Pytam bo nie chcę mi się marnować czasu na zabawę z VPN, żeby później się okazało, że to nie zadziała.
Nie zmienia to jednak kwestii, że samo zakładanie takiej blokady jest *****ycznym pomysłem, a brak możliwości jej zdjęcia ze strony samsunga dużą ułomnością systemową, albo ludzką i ktoś po prostu uparcie nie chcę mi pomóc - tego nie wiem na 100%.
29-05-2019 04:16 PM
Jak widzę że dalej nie rozumiesz wielu rzeczy 🤔To nie wymysł Samsunga na taką blokadę kraju. Mam pomysł napisz do Google żeby usunęli rzeczy jakie pozostawiłeś w sieci na ich serwerach a sam zobaczysz że nie jest możliwe.