29-07-2019 10:01 PM — edytowano 29-07-2019 10:02 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry
Mam problem, mam dwa urządzenia AR12RXWSAURNEU i nie chcą połączyć się z WiFi. Zasięg jest idealny, problem w tym, że urządzenia nawet nie próbują - dioda WiFi nie mruga. Raz na jakiś czas uda mi się je połączyć, wtedy są widoczne w aplikacji mobilnej, za parę dni znów stają się niedostępne i musze przy nich majstrować (od nowa próbować je dodawać) żeby się połączyły. Co więcej, jak włączam tryb AP w urządzeniach, nie jestem w stanie go wyłączyć. Przycisk Power powoduje, że urządzenie przestaje dmuchać, ale dalej mruga AP.
W czym może być problem?
Pozdrawiam
Piotr
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
27-11-2019 04:57 PM – ostatnio edytowany 09-12-2019 08:39 AM przez MonikaGS
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hej @shenq,
ja wygląda sprawa w aplikacji SmartThings? Sterowanie powinno działać z każdego miejsca, gdyż realizowane jest przez serwery poza Twoim domem. Jak połączono urządzenia?
27-11-2019 06:19 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
SmartThings nie działa wogóle bo nieobsługuje mojego urządzenia. Na szczęście dzięki wskazówkom od Pana Michałą z DOM SERWIS udało sie uruchomić sterowanie z poza domu. Na etapie wprowadzania klimy do https://www.samsungsmartappliance.com/ trzeba wyłaczyć ją na twardo bezpiecznikiem i to poskutkowało. Dodatkowo rejestrowałem sie przez internet explorera jak sugerował Pan Michał, chodź nie wiem czy akurat to pomogło bo dopiero wyłazcenie bezpiecznika spowodowało że klima sie zarejestrowała,
27-06-2022 02:20 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jak się bezpiecznikiem wyłącza klimatyzację?
27-06-2022 10:39 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam klimatyzator ścienny Prestige AR12JSPFAWKNEU/X.
Jeszcze chyba w zeszłym roku mogłem nim sterować poprzez aplikację Smart Home.
W tym roku natrafiłem na nowszą aplikację SmartThings - klimatyzator w niej był widoczny jako dodany ale był offline. Usunąłem go i już nie mogę dodać ponownie. Pewnie nie jest wspierany.
Na routerze widzę, że klimatyzator jest połączony z wifi.
Ale najgorsze, że na nowo zainstalowałem starą mapkę Smart Home i chciałem w niej dodać klimatyzator i też nie potrafię.
Za każdym razem przy dodawaniu urządzenia muszę się logować dwuetapowo (no trudno), klimatyzator jest widoczny w urządzeniach do dodania ale dochodzę do ekranu:
"Uwierzytelnienie urządzenia. Wyłącz funkcję Room A/C, odczekaj 3 sekundy, a następnie włącz ponownie"
i tak za bardzo to nie wiem o co chodzi i co muszę zrobić? Wyłączyć i włączyć? Jeżeli tak to ekran nie przechodzi dalej

28-06-2022 10:24 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Members_4ahNn3n, @pasazer, spróbujcie podpytać serwis, który obsługuje klimatyzatory: Dom Serwis, 26-660 Jedlińsk, Kępiny 12D w godzinach 8-16, adres e-mail: samsung@domserwis.pl
Alternatywnie zadzwońcie na Infolinię Techniczną, pokierują was, gdzie trzeba: https://www.samsung.com/pl/support/contact/
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.
19-07-2022
11:07 PM
– ostatnio edytowany
20-07-2022
11:10 AM
przez
OleksiiA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Samsung RAC Prestige AR12JSPFAWKNEU Brak łączności z internetem. Mam od dłuższego czasu problem z klimatyzacją. Przestała łączyć się z internetem. Nie mogę dodać ją w aplikacji SmartThings. Telefon iPhone 13Pro max z najnowszym softem aplikacja samsunga też najnowsza wersja. Internet przez acces point UniFi Uap-nano HD nie pomogła zmiana hasła na proste, nie pomogła zmiana kanału na 11 w ustawieniach wifi nie pomogł zamówiony w samsungu moduł wi-fi wsadziłem więc stary i rozkładam ręce Samsung mnie pokonał 😞

20-07-2022 11:35 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Adam103, też zwróć się do Dom Serwis, dane kontaktowe masz wyżej.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.
20-07-2022 12:21 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pisałem do nich na tą chwilę bez odpowiedzi. Myślę, że to ostatni produkt tej marki w moim domu

20-07-2022 12:41 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Adam103, spróbuj jeszcze zadzwonić na infolinię Samsung, będą w stanie przekierować Twoje połączenie bezpośrednio do Dom Serwis.

- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »