Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Połączenie ze zmywarką DW60A806

(Temat utworzony: 03-07-2022 12:42 PM)
2041 Wyświetlenia
MichalDove
Journeyman
Opcje
Cześć. Próbuję połączyć się z nową Zmywarką DW60A806. Niestety po wykonaniu wszystkich kroków z aplikacji Smart Things, na ostatnim etepie dostaje informacje ze nie można się połączyć.
Próbowałem kilkukrotnie na Samsung Galaxy i iPhone. 
Jakieś porady? 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
MichalDove
Journeyman
Opcje
Udało się 😁😁😁. Reset zmywarki pomógł i wszystko poszło bardzo sprawnie. @DariaR, bardzo dziękuję.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
HubertK
Expert
Opcje

@MichalDove Cześć!

Podaj nam dokładny model zmywarki w pierwszej kolejności.

Zakładam, że nie została ręcznie wyłączona funkcja wi-fi w ustawieniach zmywarki. Jeśli nie, to na jakim etapie łączenia widzisz tą informację? Czy pojawia się jakiś błąd w aplikacji Smarthings?

Spróbuj też wejść na listę dostępnych sieci wi-fi w telefonie i zobacz, czy na liście będzie widoczna ta zmywarka. Jeśli tak, spróbuj nawiązać połączenie wpisując hasło 1111122222.

MichalDove
Journeyman
Opcje
@HubertK, przepraszam że długo nie pisałem.
Jest to model DW60A8060IB. Wifi jest w niej aktywne, bo mogę się bezpośrednio do niej podłączyć.
W Smart Things app, zmywarka jest rozpoznawalna a błąd pojawia się podczas próby podłączenia. Error 38-001
Wyłączałem VPN, próbowałem resetować ustawienia WiFi w zmywarce (nie wiem, czy to się udało). Ale nadal pojawia się błąd.
0 Like
DariaR
Expert
Opcje

@MichalDove czy zmywarka i telefon są w tej samej sieci WiFi? Czy uruchomiona jest tylko i wyłącznie częstotliwość 2,4 GHz? Jeśli jest włączone równocześnie 2,4 GHz i 5GHz, to koniecznie na czas parowania trzeba wyłączyć w routerze częstotliwość 5 GHz. Czy aplikacja SmartThings na Twoim telefonie nie wymaga aktualizacji? Czy próbowałeś również zresetować zmywarkę i telefon?

Jeśli wszystkie powyższe warunki są spełnione, a mimo to wyrzuca kody błędów podczas próby parowania, to należy się skontaktować z deweloperem aplikacji SmartThings. Można to zrobić poprzez poniższy link, tylko trzeba się zalogować najpierw do swojego Samsung Account:

https://www.apps-support-samsung.com/inquiry/general?languageCode=pl&countryCode=pl&positionType=BUY...

MichalDove
Journeyman
Opcje
@DariaR, a jak upewnić się, w jakiej sieci jest zmywarka? Jak ja podłączyć do WiFi? Próbowałem resetować zmywarkę, ale nie jestem pewien, że to się udało, bo według instrukcji powinienem dostać potwierdzenie (OK) a tego nie było.
Aplikacja i telefon są aktualne. Lodówkę Samsung podłączyłem bez problemu.
0 Like
DariaR
Expert
Opcje

@MichalDove reset zmywarki to odłączenie jej od prądu na 5-10 minut po prostu, żadna kombinacja przycisków. 😊 Jeśli ten reset niczego nie zmieni, to napisz przez formularz, który Ci wcześniej podałam, do dewelopera aplikacji.

Rozwiązanie
MichalDove
Journeyman
Opcje
Udało się 😁😁😁. Reset zmywarki pomógł i wszystko poszło bardzo sprawnie. @DariaR, bardzo dziękuję.