Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Klimatyzacja model AR12NXCXAWKNEU nie można zalogować do WiFi

(Temat utworzony: 25-12-2018 01:20 PM)
7315 Wyświetlenia
Krzysztof22
First Poster
Opcje

Posiadam taką klimatyzację i niestety nie udaje mi się podłączyć ją do internetu. Ani Smart Air Conditioner lub Smart Home nie wykrywa żadnego AP do którego jestem zalogowany. Nie mogę sparować jej ze swoim WiFi. Próby na różnych urządzeniach i ruterach nie przynoszą skutku. Wyłączenie klimy z prądu też nie rozwiązuje problemu. Instrukcje z internetu do bani. Np po wciśnięciu "Network Seting" w Smart Air i ustawieniu klimy na AP nic nie daje cały czas ***** i nic nie znajduje to samo jest w Smart Home. Może ktoś miał podobny problem i wpadł na jakiś pomysł. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

IMG_20181225_132130.jpgIMG_20181225_132141.jpgIMG_20181225_132219.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Tomasznowak
Journeyman
Opcje
Archer C7. Wrzuciłem wcześniej zdjęcie ze zrzutem ze wszystkimi danymi.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasznowak  Do tego tplinka  musiałbyś wrzucić nieoficjalny firmware jak LEDE czy openwrt. Bardzo słabe wsparcie po stronie tplinka:face-with-rolling-eyes:

0 Like
Tomasznowak
Journeyman
Opcje
Temat się rozwiązał. Jednostki były prawdopodobnie cały czas połączone z siecią ale nie mogły się zarejestrować ponieważ miałem ustawiony jakiś dziwny DNS na routerze. Po zmianie wszytko się połączyło i działa uffff....
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasznowak  Takie akcje z DNS robi trojan Switcher.

0 Like
Xray007
First Poster
Opcje

Cześć,

od ponad roku nie używałem funkcji WiFi w swoim klimatyzatorze i kiedy chciałem wrócić do tego niestety w Smart Home moja klimatyzacja widniała jako off-line.

Co zrobiłem dotychczas:

1) Usunąłem klimatyzację z SmartHome jednak podczas próby jej ponownego dodania nie udaje się to, klimatyzator nie idzie w tryb AP;

2) Wykonałem reset AP w klimatyzacji poprzez kombinację przycisków na pilocie (minus oraz set x 3);

3) Podczas ponownego dodawania klimatyzatora w Smart Home dochodzę do ekranu wywołania AP i to się niestety nie udaje tj. po przytrzymaniu przycisku Timer przez 5 sek na pilocie pojawia się "AP", jednak sam klimatyzator nie idzie w ten tryb (nie widać "AP" na wyświetlaczu) chociaż wydaje dźwięki potwierdzające.

4) Wykonałem również reinstalacje samej aplikacji SmartHome.

Czy wiecie może jak rozwiązać taki problem?

Będę wdzięczny za wszelkie rady/pomysły.

Dziękuję.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Xray007, a byłaby możliwość odłączenia klimatyzacji od prądu na kilka minut?

Z innym telefonem jest tak samo?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Xray007  Możliwe jest że masz uszkodzony moduł.

0 Like
Xray007
First Poster
Opcje

Wyłączę bezpiecznik odpowiedzialny za klimatyzator, zainstaluję aplikację na innym telefonie i dam znać.

@vdsl2 Czy takie są tego objawy? Spotkałeś się już z takim przypadkiem?

Od początku wszystko działało i dopiero teraz po gwarancji by padło? 😞

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Xray007  Już na forum był podobny problem. 

0 Like
hbock2
Student
Opcje

Cześć, mam ten sam problem. Klimatyzacja nie wchodzi w tryb AP mimo resetu 3x klawisz "-" oraz "set".

@Xray007 

Czy udało wam się rozwiązać taki problem?

@vdsl2 nie mogę znaleźć tego problemu na forum, poratowałbyś linkiem?

0 Like