Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Klimatyzacja model AR12NXCXAWKNEU nie można zalogować do WiFi

(Temat utworzony: 25-12-2018 01:20 PM)
7317 Wyświetlenia
Krzysztof22
First Poster
Opcje

Posiadam taką klimatyzację i niestety nie udaje mi się podłączyć ją do internetu. Ani Smart Air Conditioner lub Smart Home nie wykrywa żadnego AP do którego jestem zalogowany. Nie mogę sparować jej ze swoim WiFi. Próby na różnych urządzeniach i ruterach nie przynoszą skutku. Wyłączenie klimy z prądu też nie rozwiązuje problemu. Instrukcje z internetu do bani. Np po wciśnięciu "Network Seting" w Smart Air i ustawieniu klimy na AP nic nie daje cały czas ***** i nic nie znajduje to samo jest w Smart Home. Może ktoś miał podobny problem i wpadł na jakiś pomysł. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

IMG_20181225_132130.jpgIMG_20181225_132141.jpgIMG_20181225_132219.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
vegojeden
First Poster
Opcje

...co zrobiłeś że zadziałało ? ja mam problem ,męczę sie z tym parowaniem z tydzień ...raz doszło do 99% potem pisze że ktoś już to zarejestrował a resetowanie nic nie daje wywala z połączenia ...

0 Like
MarcinL
Voyager
Opcje

@vegojeden , pokaż screena z apki podczas tego komunikatu.

0 Like
Tomasznowak
Journeyman
Opcje

Mam ten sam problem. OD 3 dni się męczę żeby połaczyć urządzenia z aplikacją. Udało się jak utworzyłem w drugim telefonie hotspota. Ale na moich dwóch sieciach wifi nie działa. Robiłem wszystko co możliwe i co przekazał mi Dom Serwis.

- nazwa sieci: tplink

- hasło: litery i dwie cyfry

- próba połączenia bez hasła na wifi

- aktywowany port uPnP

- bez firewall na routerze

Na ten moment jestem bezradny i zły, że urządzenia premium nie działają w aplikacji. 

Próba parowania zatrzymuje się na 99% a potem wyskakuje błąd. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Tomasznowak obstawiam tplinka. Przegladając forum i różne tematy widać, że w 99% problemów z siecią i połączeniami, występuje właśnie ta marka. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Tomasznowak
Journeyman
Opcje

Tylko na górze mam Tende i tam jest ten sam problem 

0 Like
vegojeden
First Poster
Opcje

W moim przypadku akurat ASUS na te chwilę po wielu próbach udalo mi się (wedlug aplikacji) zarejestrowac, niestety w aplikacji istnieje klimatyzator iczekuje na rejestracje i tyle, ponowne instalowanie odinstalowanie itp, itd nic nie zmieniło, wygląda na to że z czasem może wkońcu sie uruchomi... 

0 Like
Krzysztof22
First Poster
Opcje

A jaka apka? Można tylko uruchomić na SmartThings. Na innych nie dziala a na tej bez problemu. A do routera GSM nie chciał się logowac. Do FrizBoxa bez problemu a internet LTE.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

Hej :smiling-face: Podajcie aplikację i jej wersję, gdzie pojawia się problem :face-with-tears-of-joy: Pamiętajcie, że zawsze jest możliwość kontaktu z wydawcą aplikacji w celu zgłoszenia błędu z połączeniem z Waszym urządzeniem.

0 Like
Tomasznowak
Journeyman
Opcje

Hej 

Wersja aplikacji Smart Things to 1.7. 38-21

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasznowak  Router Tende to nic innego jak Tplink. Mam tą, samą wersje aplikacji Smart Things to 1.7. 38-21 i nie widzę żadnego problemu. Co można, zrobić jak ustawienie ręcznie kanału na 11 dla sieci WiFi 2.4GHz powinno pomóc z łącznością.

0 Like