Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup telefonu z "wystawki" - jak sprawdzić czas działania?

(Temat utworzony: 04-12-2024 10:42 AM)
572 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Hej, córka rozważa zakup Samsunga w promce "z wystawki" - zostały tylko egzemplarze sklepowe. Pytanie czy jest jakiś sposób żeby sprawdzić jak długo od początku telefon był włączony, albo jak długo świecił już ekran. Wiem, że w statusie telefonu jest podany czas od ostatniego włączenia, ale pytanie ile razy go włączali/restartowali...

Poza tym macie jakieś sugestie?

0 Like
12 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, niestety, raczej nie będzie takiej możliwości, a nawet gdyby była, odradzam zakup takiego sprzętu. Sami często widzimy, jako klienci, że te telefony świecą się dosłownie cały czas, więc są bardzo zużyte pod kątem ekranu, baterii i innych podzespołów. Wątpię, żeby oni wyłączali te telefony. 🤷
Najlepiej nie pchać się w taki sprzęt.
Abisai78
Helping Hand
Opcje

OK, dzięki.

0 Like
Myszorek
Pioneer
Opcje
W przypadku ekranów oledowych bym się w to nie bawił. Niech to będzie włączone przez 8-10 godzin dziennie nawet przez dwa czy tam trzy tygodnie i to pewnie na maksymalnej jasności. Taki ekran bardzo dostanie po tyłku. Gdyby to był LCD to wszystko jedno. Chyba, że to jest jakiś model z LCD, wtedy bym rozważył. Jeśli jest taniej. Pytanie jak z degradacją baterii jeśli jest pewnie 24/7 podłączony do prądu.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Takie możliwości mają tylko serwisy. Jeśli telefon jest powystawowy na miejscu Pana córki nie kusilbym się na tego typu promocyjny zakup. Zazwyczaj w dużych marketach telefony wystawowe są telefonami demo.
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam ja również odradzam zakup takiego urządzenia lecz jest pewien sposób na sprawdzenie pierwszego uruchomienia telefonu. Trzeba wpisać kod *#12580*369#. "RF cal" to data pierwszego uruchomienia.
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Dobra, przekonaliście mnie :smiling-face:

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

A u mnie (Galaxy S23) nie działa - mam "problem z połączeniem lub błędny kod MMI" 😕

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Samsung w nowych modelach zablokował dostep do większości tego typu kodów.
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
U mnie na s23u działa. Jeżeli jest włączona automatyczna blokada to na czas wpisywania kodu trzeba ją wyłączyć ponieważ blokuje ona kody serwisowe. Ustawienia --> Bezpieczeństwo i prywatność --> Automatyczna blokada --> Wyłącz. Kod odpali się automatycznie bez naciskania zielonej słuchawki.