Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wybór zegarka galaxy watch

(Temat utworzony: 06-06-2022 10:10 PM)
1903 Wyświetlenia
Krqb
Apprentice
Opcje

witam, planuję zakup smartwatcha Galaxy za jakieś 500-1200zl, jednak mam ograniczony budżet i zależy mi aby kupić coś co spełni moje oczekiwania ale nie przepłacę za nie potrzebne mi funkcje.

chciałbym aby z zegarka dało się dzwonić (z mikrofonem i głośnikiem), pisać i dobrze by było aby był to model, na którym można wyświetlić zdjęcia. kolejna istotna rzecz to gps bo zawsze warto mieć pod ręką mapy. pomińmy kwestię trybów sportowych ponieważ i tak nie dam rady ich wszystkich wykorzystać. 

Spytam jeszcze, które tych funkcji działają na telefonach z androidem innych niż Samsung.

z góry dziękuję za odpowiedź.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
124 Odpowiedzi
Ray_The_C
Explorer
Opcje
Cześć, w lipcu wchodzi nowa seria zegarków, a że chciałem sobie zafundować nowy to mam dylemat z lte czy bez ? Pytanie do posiadaczy wersji z lte .. czy wykorzystujecie tą funkcję i do czego ? Czy warto brać ten bajer pod uwagę czy tylko będzie zjadał baterię, czy da się to wyłączyć czy jak jest w zegarku to musi chodzić chociaż nie będzie podpiętej esim. 
Dziękuję z góry za pomoc :winking-face:
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Opcja LTE służy do korzystania z karty eSIM. Zegarek mamy wtedy niezależne od telefonu, jeśli nie będziemy z nie chcemy korzystać z LTE łącząc zegarek z telefonem przez bluetooth i będzie nam działał jak zegarek bez opcji LTE.
Mighn
Big Cheese
Opcje
W zegarku modem lte jest wyłączony tak długo, jak ma połączenie bt z telefonem. Czy korzystam z lte? Cóż, przez 3 lata może z dwa razy.... ale są tacy, którzy korzystają regularnie (np. do słuchania muzyki podczas biegania)
Ray_The_C
Explorer
Opcje
No właśnie muzykę mogę pobrać i mieć offline już na moim starym zegarku, dlatego zastanawiam się czy warto.. dzięki za opinie :winking-face:
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Mnie drażni to, że zegarek (w każdym razie watch 4) ma tylko podstawowe kodeki audio bt i muzyka z niego brzmi dużo gorzej niż z telefonu 😞
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Osobiście posiadam Watch 4 bez LTE i jak dla mojego użytkowania nie jest mi to w żaden sposób potrzebne.
TenTaki
Troubleshooter
Opcje
Osobiście wybrałbym ponownie wersję z LTE dla większej baterii, jeśli wersja 7 będzie miała tak samo jak wersja 5.
Z LTE nie korzystam.
Worldgorger666
Apprentice
Opcje
Sam miałem taki dylemat. Wybrałem opcję z LTE i dzięki temu (szczególnie latem) gdzie na szybki spacer po prostu nie mam gdzie schować telefonu (zwróciłem uwagę, że ostatnimi czasu kieszenie w męskich spodniach ulegają miniaturyzacji). Dlatego gdy wychodzę z psem, na szybko do sklepu czy na spacer to telefonu brać nie muszę i zawsze jestem dostępny (choć to dla niektórych ceniących sobie prywatność i spokój może być kłopot).
Reasumując lepiej mieć Lte i skorzystać sporadycznie niż nie mieć tego wcale. Zegarek z LTE nie korzysta jeśli telefon jest w pobliżu co automatycznie nie ma wpływu na baterię.
0 Like
Ray_The_C
Explorer
Opcje
Dzięki. A czy to prawda że w PLAY nie ma opcji esim do zegarka ?
0 Like
Worldgorger666
Apprentice
Opcje
Zgodnie z powyższym Play póki co takiej opcji nie przewiduje. Osobiście korzystam z Orange Flex i darmowego duplikatu karty esim w zegarku. 1717064130613.jpg
0 Like