Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

upgrade s22--->s24?

(Temat utworzony: 11-02-2024 05:14 PM)
945 Wyświetlenia
Szympek1
Pioneer
Opcje
Witam czy warto zmieniać zwykle s22 na s24 również zwykle? (nie ultra) czy został poprawiony exynos w nowym modelu? 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Myślę, że warto. Moim zdaniem seria S20 i S22, to są te serie, w których realnie warto pójść po taką zmianę.

Nowy procesor Exynos 2400 jest od swojego poprzednika oraz snapdragona 8 gen 2.

W dodatku ten procesor był w stanie nawet pokonać procesor od Apple A17 Pro w Antutu, więc na wydajność raczej nie trzeba narzekać.

Jeżeli chodzi o budowę, to tutaj mamy oczywiście mamy lepszą wersję Armor aluminium.

Jeżeli chodzi o funkcję sztucznej inteligencji, No to ich będzie więcej w nowej serii te zdjęcia będą lepsze i ogólnie będzie więcej rzeczy do zrobienia, ponieważ są jakieś plotki, które mówią że seria S22 może nie dostać wszystkich funkcji sztucznej inteligencji.

Ja myślę, że raczej kluczowe zmiany, to procesor, sztucznych inteligencja No i 7 lat wsparcia i tutaj Myślę, że są to przekonujące argumenty, ale ja bym jeszcze poczekał.

Myślę, że poczekałbym co najmniej do wprowadzenia funkcji sztucznej inteligencji w serii S22 Bo wtedy s24 już będzie po kilku aktualizacjach, aj poprzednik otrzyma te funkcje i wtedy będziesz mógł sobie porównać.

Nie jestem zdania, że no do tego marca-kwietnja bym jeszcze poczekał bo Powinny się w tym czasie pojawić jakieś zniżki, a zarazem już smartfony powinny być po kilku aktualizacjach.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

18 Odpowiedzi
ARO2137
Journeyman
Opcje
Ja się przesiadłem ze zwykłego s22 na s24 ultra i nie żałuję. Wolałem nie ryzykować kolejny raz z exynosem.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, procesor Exynos został znacząco poprawiony w modelu S24 i S24 +. Przekłada się to na wydajność, dłuższy czas na baterii oraz rzadkie nagrzewanie się.
Mighn
Big Cheese
Opcje
Jak na razie z niezależnych testów wynika, że exynos spełnia pokładane w nim nadzieje - czyli jest dość kiepski... ale warto z werdyktem poczekać z 2-3 miesiące, może jeszcze samsung coś nadrobi poprawkami softu...
Rozwiązanie
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Myślę, że warto. Moim zdaniem seria S20 i S22, to są te serie, w których realnie warto pójść po taką zmianę.

Nowy procesor Exynos 2400 jest od swojego poprzednika oraz snapdragona 8 gen 2.

W dodatku ten procesor był w stanie nawet pokonać procesor od Apple A17 Pro w Antutu, więc na wydajność raczej nie trzeba narzekać.

Jeżeli chodzi o budowę, to tutaj mamy oczywiście mamy lepszą wersję Armor aluminium.

Jeżeli chodzi o funkcję sztucznej inteligencji, No to ich będzie więcej w nowej serii te zdjęcia będą lepsze i ogólnie będzie więcej rzeczy do zrobienia, ponieważ są jakieś plotki, które mówią że seria S22 może nie dostać wszystkich funkcji sztucznej inteligencji.

Ja myślę, że raczej kluczowe zmiany, to procesor, sztucznych inteligencja No i 7 lat wsparcia i tutaj Myślę, że są to przekonujące argumenty, ale ja bym jeszcze poczekał.

Myślę, że poczekałbym co najmniej do wprowadzenia funkcji sztucznej inteligencji w serii S22 Bo wtedy s24 już będzie po kilku aktualizacjach, aj poprzednik otrzyma te funkcje i wtedy będziesz mógł sobie porównać.

Nie jestem zdania, że no do tego marca-kwietnja bym jeszcze poczekał bo Powinny się w tym czasie pojawić jakieś zniżki, a zarazem już smartfony powinny być po kilku aktualizacjach.
PrzemoL82
Helping Hand
Opcje
Mam i nie narzekam, dla mnie świetny telefon, w porównaniu do mojego poprzedniego s21fe to prawdziwy szatan 🙃
0 Like
HailToTheThief
Apprentice
Opcje
Nie warto. Dokonałem takiej zmiany i żałuję. Jedyna wyraźna cecha na plus to ekran (czytelniejszy, mniej odblasków). Zdjęcia są zdecydowanie gorsze w S24U niż w s22u od zoom X10 wzwyż. Czas pracy na baterii - nie zauważyłem znaczącej różnicy. Oba ledwo ciągną do końca dnia.
0 Like
Ciarzasty
Pathfinder
Opcje
Bo ma 10 rdzeni, a nie 8 jak w snapie gen 2 dlatego jest wydajniejszy i tylko dlatego. Co ma 10 do 8 to o 2 rdzenie mniej. Wolę mieć snapa niż exynosa taka jest prawda
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Niezależne testy wykazały, że procesor Exynos nie spełnił oczekiwań i jest równie słaby jak poprzednie modele.
0 Like
Members_De2RtzS
First Poster
Opcje

Wszyscy się rozpisują o procesorach itd. Tak naprawdę to 75% osób nie gra w gry, tylo potrzebuje solidnego narzędzia do pracy. Te różnice w czasie reakcji pomiędzy s21, 22, 23, 24, będą niezauważalne, bo i tak są na najwyższym poziomie. Mnie np. interesuje czy S24 robi tak samo słabe, rozmazane i nieostrrme zdjęcia, jak S22. Miałem Wszystkie S. Od S1 do S22 i naprawdę nie mogę się doczekać, aż pozbędę się S22, bo jego aparat jest gorszy niż w S9, który mam nadal. Jeżeli w S24 nadal występują te wady, to dziękuję już za samsunga.

0 Like