Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 FE vs S22

(Temat utworzony: 08-01-2023 01:54 AM)
1607 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Kostek1922
Pioneer
Opcje
Cześć, chciałbym spytać użytkowników czy jest sens zmieniać S20 FE 4G na S22? Ogólnie z S20 FE jestem bardzo zadowolony bo jest to naprawdę super telefon ale być może jest tutaj ktoś kto takiej zmiany dokonał i mógłby się podzielić informacją czy warto, to, że S22 jest lepszy No to wiadomo ale czy różnica jest na tyle duża by brać taką opcję pod uwagę? Pozdrawiam. 
0 Like
14 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Co do tych dwóch telefonów to różnica jest spora. S22 jest mniejszy jeśli nie mówimy o S22+ ma lepsze parametry no i dłuższe wsparcie. Sam posiadam od sierpnia S22 i jestem bardzo zadowolony. Co do mojego zdania, to osobiście jeśli miałbym zmienić z S20 FE na S22 to wolałbym poczekać już do S23
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Witam serdecznie ja zmieniłem s20 Fe 5 g 8 GB na 256 na s22 Ultra 12 GB na 512. Zupełnie inna jakość telefonu Po prostu nie ma porównania jeden jaki drugi telefon bardzo udany żona ma s20fe jest bardzo zadowolona mi brakowało trochę większego dopracowania wielozadaniowości i potrzebowałem rysik. Jeżeli chodzi o aparaty to tak naprawdę nie ma aż tak kolosalnej różnicy jak to kreują wszyscy wiadomo jest lepiej w najnowszym flagowcu. Ale nie ma aż tak kolosalnych różnic na plus s20 Fe jest już troszeczkę na rynku i jest wspierany jest bardziej dopracowany jeżeli chodzi o programowanie jeżeli chodzi o Ultra nadal jest bardzo dużo niedociągnięć w samym sofcie bardzo dużo błędów i problemów z Bluetooth WiFi i różnych dziwnych rzeczy Jest to związane przez to że sobie jest jeszcze nie do końca dopracowany lub jakiś problem ze sterownikami nie są aż to takie rażące rzeczy żeby się nie dało telefonu użytkować ale ten starszy jest po prostu lepiej dopieszczony jeżeli chodzi o oprogramowanie na dzień dzisiejszy ten nowszy dopiero będzie. Jeżeli chodzi o samo działanie telefonu naprawdę w dzisiejszych czasach smartfony są już tak szybkie i tak niewiele im brakuje że nie ma aż tak kolosalnej i odczuwalnej różnicy między s20 Fe A s22 ultro jak to dawniej było między średniakiem a flagowcem po prostu te granice zaczynają się zacierać technika już tak poszła do przodu i średniawki są już tak rozwinięte że niewiele ustępuje flagowcu. To jest oczywiście tylko moja opinia nikt nie musi się z nim zgadzać po prostu znam przeszedłem to mam na własnej skórze. Więc główne pytanie czy na pewno wykorzystasz wszystkie funkcje które oferuje Ultra bo za to musisz bardzo słono zapłacić Czy potrzebujesz rysik i takie tam. Oczywiście piszę o s 22 Ultra bo takiego użytkuje ze zwykłym nie mam nic do czynienia więc nie będę o nim się wypowiadał. Jeżeli chodzi o samo wykonanie telefonów No to są zupełnie różne półki nie można też po Fe oczekiwać jakości flagowca po prostu ten telefon jest trochę tańszy i widać to jeżeli chodzi o wykonanie ale jeżeli chodzi o samą pracę na telefonie obydwa telefony spisują się Naprawdę wyśmienicie i potwierdzam to że s20 Fe w wersji 5g z napragonem 8 GB ram-u i 256 wbudowanej bo w dzisiejszych czasach to tylko jeden sensowny wybór jak dla mnie to jest naprawdę bardzo dobry telefon bardzo udany mogę go polecić s22 Ultra dopiero się rozwija można powiedzieć że raczkuje jest bardzo dużo jeszcze niedociągnięć pogadamy za 4 lata.
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Jeśli chcesz takiej zamiany to radzę poczekać do lutego na s23. Nie ma co teraz wymieniac na s22.
A jeśli jednak chcesz wymienic to już lepiej na s21 plus.
Ja tak zrobiłem i po kilku dniach oddałem s22 i wziąłem s21 plus.
Dłuzej trzyma bateria i jednak zdjęcia sa lepsze niż w serii s22, a robione nocą to juz wogóle przebijają s22.
Lecz jeśli nadal chcesz s22 to tak jak pisałem poczekaj do ukazania sie s23.
Kostek1922
Pioneer
Opcje
Tak chce poczekać do premiery s23 i liczę że cena spadnie bo już na black friday był za 3k
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Napewno mocno nie stanieje, ale mogą być dodatkowe promocje do jego zakupu typu zagarek lub sluchawki za 1zl.
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Podobno w przedsprzedaży będą dodawać Buds2 Pro.
0 Like
nowiak
Navigator
Opcje

Czy w 2023 roku opłaca się jeszcze kupić S20FE 5G?

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, nie polecałbym kupowania tego modelu ze względu na wsparcie aktualizacjami. Ten telefon nie dostanie już dużej aktualizacji.
Douma1__
Pathfinder
Opcje
Ja używam s20 fe 5g i dla mnie ok działa więc mogę polecić
0 Like