Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy M54

(Temat utworzony: 17-06-2023 06:58 AM)
3899 Wyświetlenia
marutcin
Pioneer
Opcje
13 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Dokładna data nie jest znana, ale niewykluczone że pojawi się wkrótce też i w Polsce.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Warto śledzić poniższą stronę z najnowszymi informacjami prasowymi. Jak tylko model Galaxy M54 zadebiutuje w Polsce to pojawi się informacja prasowa.

https://news.samsung.com/pl/

KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje
Ten telefon nie pojawi się w Polsce. Widać to po regionach na które zostało wydane dotychczasowe oprogramowanie. Po wpisaniu modelu SM-M546B na jednej ze znanych stron jest tylko: North America, Africa, South America i Asia. Zupełny brak Europy. Trochę szkoda, bo sam bym kupił, ale polityki Samsunga nie zrozumiesz. Pozostaje odgrzewany kotlet A54 ze średniaków.
Blackfyre
Explorer
Opcje

Sprzęt miał premierę w marcu i nie ma go jeszcze u nas. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego Samsung postanowił strzelić sobie w stopę i nie sprzedawać dobrego sprzętu w Europie? Czyżby celem był niższy zysk? 

Piszę nie bez powodu. Niedawno zrezygnowałem z Galaxy A34. Oddałem go do sklepu. Dawno nie miałem w ręku tak niefunkcjonalnego, brzydkiego i niewygodnego smartfona. Nawet skanery w moich ostatnich miejscach pracy pracujące na Androidzie były bardziej poręczne i wygodne. M54 byłby idealnym rozwiązaniem, byłbym skłonny zapłacić za ów model 2000 zł, pomimo że taniej można dostać A54 z nominalnie lepszej serii(ale zawiera on większość wad A34).

Naprawdę nie rozumiem takiej strategii. Ja jako klient nie kupię czegokolwiek tylko dlatego, że potrzebuję. Prędzej spróbuję szukać szczęścia pierwszy raz z jakimś chińskim smartfonem niż kupię coś, czego pozbyłbym się po miesiącu ze względu na frustrację i rozczarowanie.
Po prostu nie kupię żadnego Samsunga w tym roku. A34 i A54 to najbrzydsze i najbardziej niewygodne smartfony w 2023 roku. To naprawdę wielki wstyd dla marki. M54 ma zdecydowanie lepszy stosunek ekranu do korpusu, licząc procentowo. Opływowy kształt, nie chcę wymieniać już mocniejszej baterii i innych parametrów. Chodzi o to, że przede wszystkim da się go trzymać w dłoni i używać na co dzień. Samsung postanowił stracić klienta.

PatrykF
Expert
Opcje

@Blackfyre Ten telefon najpewniej w ogóle nie pojawi się w Polsce. Sprawdź ten temat:

https://eu.community.samsung.com/t5/sklep-samsung/galaxy-m54/td-p/7651899

Blackfyre
Explorer
Opcje

Dzięki. Wpisałem "Galaxy M54" i żadna sugestia z istniejącym tematem mi się nie wyświetliła. To forum nie działa zbyt dobrze.

0 Like
89Floro
Journeyman
Opcje

Samsung M54 nie pojawi się w Polsce, tak jak Samsung A73. Jest sklep z Wrocławia, który sprowadza różne telefony i ja kupiłem w tym roku u nich A73, który nie był przeznaczony na polski rynek. Nie bałem się ryzyka kupić A73 od nich telefon był sprowadzony z Arabii Saudyjskiej z oprogramowaniem globalnym, gdzie macie wszystkie języki. Normalnie wszystko działa dostaję aktualizację telefon podłączam do ładowarki i normalnie się ładuje. Jedyna różnica jest taka że np. kalendarz od Samsunga ma zaznaczone piątki na niebiesko, a soboty na czerwono jako dni świąteczne. Jeszcze po uruchomieniu telefonu i konfiguracji musiałem siebie pobrać polski język klawiatury w ustawieniach, to dlatego żeby mieć polskie znaki pisząc widomości, był angielski. Dlatego że dostawcą oprogramowania usług jest KSA czyli Arabia, zamiast EUX czyli Europa. To nie jest problem ponieważ można różne kalendarze pobrać i zmienić. Oprócz tego gwarancje macie tylko w tym sklepie zamiast w oficjalnym serwisie Samsunga. Według mnie firma Samsung celowo nie wprowadza modelu M54, żeby nie podcinać sprzedaży A54. Tak samo było kiedy w marcu 2022 wyszły modele A33, A53 i A73, Samsung nie wprowadził do naszego kraju A73, żeby nie podcinać sprzedaży S21 FE. Jeśli ktoś jest zainteresowany modelem M54 niech napisze do tego sklepu we Wrocławiu, może wam sprowadzą? Link poniżej.

PS. Ja u nich kupiłem Samsunga A73 8/128 GB za 1800 zł. Wtedy sprzedawali również na allegro.

0 Like
KJM9
First Poster
Opcje
Jaki to sklep?
0 Like
89Floro
Journeyman
Opcje

Hej, Odpowiedź znajdziesz w prywatnej wiadomości.

0 Like