Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A54 vs S21 FE

(Temat utworzony: 25-11-2023 08:58 PM)
355 Wyświetlenia
Łukasz87
Pioneer
Opcje
Dzień dobry.
Przesiadam się właśnie moim zdaniem z udanego modelu jakim jest A70.
Zastanawiam się nad A54, a starszym już modelem S21 FE.

Generalnie nie zmianialbym telefonu,bo z A70 jestem mega zadowolony, bo pomimo upływu kilku lat nadal działa jak należy,szybko i bezawaryjnie, ale mój tata potrzebuje coś nowszego niż ma, a ja lepszego aparatu w telefonie.

Dlatego proszę o sprawdzenie,który z powyższych będzie lepszy. Cena dla obydwu jest podobna. Z jednej strony flagowiec z drugiej nieco lepsze parametry.

No jest problem😁

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Jest Ładowanie indukcyjne 15W, ale tutaj najlepiej dokupić odpowiednią ładowarkę z chłodzeniem od Samsunga. Koszt, to jakieś 150zł. Ogólnie będzie wolniejsze od zwykłego, ale to jego prędkość wolniejsza. 25W vs 15W. Oczywiście bezprzewodowe bardziej nagrzewa urządzenia, więc polecam używać Wolnego Ładowania bezprzewodowego, czas Ładowania, to jakieś 3 godziny wtedy, ale jeśli chcemy się obudzić rano z naładowanym urządzeniem, to jest to najlepsza opcja.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ładowanie indukcyjne w S21FE działa prawidłowo. Przy mocniejszej ładowarce stosowany jest wentylatorek do chłodzenia cewki. Plusem ładowania indukcyjnego jest też to, że nie niszczymy złącza.
Bartas38
Helping Hand
Opcje
Samsung galaxy s21 fe ma większy pixel a to ważne w zajęciach.Ma 1.8um a 54 1.0.Za to A54 ma ciut większą matrycę 1.56 a s21fe 1.75.Daj znać bco wybrałeś Pozdrawiam o życzę miłego dnia 🙂
Aga844
Navigator
Opcje
Którykolwiek telefon wybierzesz powinieneś być zadowolony - 3-4 lata to już duży przeskok.
ViQ
Explorer
Opcje
Biorąc pod uwagę datę premiery i baterie,sam wybrałem a54 i szczerze nie żałuję. Jedyne co można brać pod uwagę to wygląd. A54 jest grubszy ale tak czy inaczej ładujemy telefonu od razu do etui 🤣
Lutek_PL
Student
Opcje
Ja osobiście wybrałem a54 5g bo ma trochę niby lepsze aparaty ma na karte SD i no ma większą baterię
Lach_z_lasu
Voyager
Opcje
Ja nie miałem A54 a jedynie A52s a obecnie S21fe. Telefon jest mega szybki, robi dobre zdjęcia a w trybie pro świetne zdjęcia. Nie umiem powiedzieć jakie robi A54 bo jak już wcześniej napisałem nie miałem z nim do czynienia.
Bateria, cóż po roku mogę powiedzieć że tragedii nie ma, ale przy intensywnym użytkowaniu to i bateria 6000mAh padnie przed wieczorem. Wszystko zależy ile na telefon się patrzymy i co na nim robimy. Jak użytkuje go normalnie to na wieczór zostaję jeszcze z 20% Jak robię dużo zdjęć i kręcę filmy do do 16tej nie dotrwa. Aktualizacje są zawsze i czekam teraz na andka 14 i ma być do 16 więc wsparcie jest konkretne.
Ogólnie telefon niezniszczalny i najlepszy chyba jaki do tej pory miałem. Natomiast mój "stary" A52s dostała moja córka i dalej lata jak szalony, zdjęcia super, bateria też daje radę, tyle że te dwa w/w mają snapy i ich wydajność jest jeszcze na lata. Ja osobiście na exynosie Samsunga nie kupię nigdy bo miałem w ręku kiedyś S22 i w mojej opinii chodził gorzej od A52s a o S21FE nawet nie będę wspominał. Tyle że ja jestem bardzo wymagający jeżeli chodzi o reponsywność telefonu i u mnie żadne przycinanie interfejsu nie wchodzi w grę. Jak naciskam to ma być już i teraz , ma płynnie i elegancko działać a jak coś mi klatkuje albo za długo myśli to telefon wystawiam na OLX. Ale wiem że nie każdy jest tak skrzywiony jak ja więc... 😉

Ale, nowy Look Samsunga wymiata i wizualnie podoba mi się A54, te trzy śliczne oczka są obłędne.
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Bo ja wiem mam a54 i nie widzę żeby się jakoś bardzo grzał a korzystam dużo. Każdy telefon jakąś wyższa temperaturę przy większym korzystaniu ma prawo osiągać w końcu procesor i rdzenie pracują
Aga844
Navigator
Opcje
Ja też że swego dużo korzystam. Nie napisałam, że cały czas jest gorący 😉 czasem grzeje się mocniej przy słuchaniu muzyki, czasem przy dłuższym czytaniu plotek w necie 🤣. Mi te grzanie nie przeszkadza. Ważne, że działa i nic się nie zacina.
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Dawniejsza seria A czyli np które modele ?