Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A54 vs S21 FE

(Temat utworzony: 20-11-2023 11:26 AM)
3731 Wyświetlenia
Łukasz87
Pioneer
Opcje
Dzień dobry.
Przesiadam się właśnie moim zdaniem z udanego modelu jakim jest A70.
Zastanawiam się nad A54, a starszym już modelem S21 FE.

Generalnie nie zmianialbym telefonu,bo z A70 jestem mega zadowolony, bo pomimo upływu kilku lat nadal działa jak należy,szybko i bezawaryjnie, ale mój tata potrzebuje coś nowszego niż ma, a ja lepszego aparatu w telefonie.

Dlatego proszę o sprawdzenie,który z powyższych będzie lepszy. Cena dla obydwu jest podobna. Z jednej strony flagowiec z drugiej nieco lepsze parametry.

No jest problem😁

44 Odpowiedzi
Aga844
Navigator
Opcje
O ile się nie mylę to samsung a54 będzie miał więcej aktualizacji androida i w a54 można włożyć kartę pamięci. W s21fe jest tylko pamięci wewnętrzna bez rozszerzenia kartą pamięci.
Łukasz87
Pioneer
Opcje
No to mnie teraz zaskoczyłaś, nawet nie wpadłem na to żeby sprawdzić takie coś, wydawało by się że jest to standard 😑

Czytnik kart pamięci microSD:
nie
Aga844
Navigator
Opcje
Też byłam zaskoczona, bo też ogl kiedyś ten telefon 😉 Samsung s21fe ma chyba ładowanie bezprzewodowe i jako flagowiec lepszy aparat. W obu telefonach nie ma ładowarki w pudełku.
Łukasz87
Pioneer
Opcje
No właśnie jak z tym aparatem, bo chyba nie do końca rozumiem.

A54
Aparat: Tylny 50 Mpx + 12 Mpx + 5 Mpx

S21 FE
Aparat: Tylny 2 x 12 Mpx + 8 Mpx

Wysokość cyferek mówi,że to A54 ma lepszy aparat
0 Like
Aga844
Navigator
Opcje
Jaki jest aparat w s21fe nie wypowiem się bo nie mam tego telefonu. Z aparatu a54 jestem zadowolona, do codziennych potrzeb mi starcza. Wiadomo to nie flagowiec, więc nie ma wszystkich bajerów z flagowca. Najlepiej pooglądać w sklepie jeden i drugi telefon jeśli jest okazja i oba są dostępne.
Bartas38
Helping Hand
Opcje
Cześć z racji,że użytkuję galaxy s21 fe wypowiem się.Też kiedyś myślałem jak Ty że cyferki są ważne a to nie tak.Zawsze Samsungi serii S będą miały lepszy aparat niż niższe modele.Liczy się system w serii S jest bardziej dopracowany tak samo jak system aparatu.Bo najważniejsze jest oprogramowanie.Samsung s21 fe robi bardzo ładne zdjęcia.Choć z tego co słyszałem a54 robi fajne zdjęcia.Galaxy S 21 fe dostanie Android 14 15 16 A 54 chiba nawet 17.Ja bym kupił na Twoim miejscu s21 fe .Jeszcze niedawno była promks w Media s21fe za 1900.Ja użytkuję s21 f3 od kwietnia i nie mam z nim żadnych problemów
Łukasz87
Pioneer
Opcje
W wersji 256gb kosztuje w ME 2 349PLN
A wersja 128gb 1999pln

Szkoda,że nie ma możliwości dołożenia karty pamięci, jest to trochę odpychające
Bartas38
Helping Hand
Opcje
W większości tel już od tego odchodzą.Powiem Tobie Łukasz że to jest dobra cena. Ja za swój model 128 płaciłem w kwietniu 2600.A co do baterii w pierwysz dniach po zakupię bateria uczy się jak korzystasz tel.Dopiero po pewnym czasie trzyna dobrze. Ja os początku wyłączyłem szybkie ładowanie i ładuje tel przez laptopa Bateria trzyma bardzo dobrze.
Aga844
Navigator
Opcje
I jeszcze różnica między a54 i s 21fe - a54 ma exynosa, ktory lubi się grzać, ale mi osobiście to nie przeszkadza, natomiast s21fe snapdragona.