Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[Z Flip 5] [Usterka?] Folia zabezpieczająca ekran odkleja się

(Temat utworzony: 20-06-2024 06:57 PM)
7105 Wyświetlenia
lopuszek
Journeyman
Opcje
Cześć.  
Jak widzicie na zdjęciu poniżej z mojego Flipa 5 odkleja się folia zabezpieczająca ekran. Czy takie odklejanie się podchodzi pod gwarancję?
Też tak macie?

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Jeśli folia zabezpieczająca się odkleja, należy udać się do serwisu, gdzie folia zostanie wymieniona. Z tego, co wiem, Samsung oferuje darmową wymianę folii w takich sytuacjach.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
Rozwiązanie
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Jeśli folia zabezpieczająca się odkleja, należy udać się do serwisu, gdzie folia zostanie wymieniona. Z tego, co wiem, Samsung oferuje darmową wymianę folii w takich sytuacjach.
Rudzielcowy
Pioneer
Opcje
Dokładnie tak
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, odklejająca się folią w urządzeniach składanych jest zupełnie normalnym zjawiskiem, gdy używamy telefonu. Jak wcześniej wspomniano wystarczy udać się do serwisu, żeby folia została wymieniona
lopuszek
Journeyman
Opcje
Dziękuję za odpowiedzi, rzeczywiście w serwisie zrobili mi to w niecałą godzinę.
Ola_5
First Poster
Opcje

Czy mogę zapytać, w jakim serwisie zrobili to od ręki? Mam podobny problem i również chciałabym to zrobić w ramach gwarancji. Czy serwis przywracał telefon do ustawień fabrycznych (Czy muszę zgrywać dane)?

0 Like
lopuszek
Journeyman
Opcje
Byłem w Elton.com.pl serwis Samsunga w Katowicach przy Grażyńskiego. 40minut czekałem. Nic nie musisz kasować, ani resetować jeśli masz podobnie jak ja. Bardzo miła obsługa.
lopuszek
Journeyman
Opcje
Cztery miesiące minęły i u mnie zaczyna się to samo.... powiem Wam, że jak dla mnie słabizna...
Czy ktoś już przerabiał ponowną wymianę? Czy jest również w ramach gwarancji, czy już odpłatnie 2 i więcej wymiana?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@lopuszek Z tego co wiem, wymiana folii jest zupełnie darmowa za każdym razem. Kiedy będziesz w serwisie, poproś nie tyle o wymianę folii co o diagnostykę sprzętu i zostaw go tam na jakiś czas. Być może problem leży w jakiejś usterce zawiasu, co odbija się na ekranie, a co za tym idzie na folii.

Members_klJhQP2
First Poster
Opcje

A co w przypadku jak gwarancja 2 letnia się skończy? W moim flipe folie wymieniałam już 6 razy i zastanawiam się co po gwarancji. Jakoś nie widzi mi się płacenie co 3-4 miesiące za folie....

0 Like