Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon nie otwiera się na 100%

(Temat utworzony: 11-05-2023 09:07 PM)
6534 Wyświetlenia
Long1967
Pioneer
Opcje
Mam problem z otwarciem fold-Z4 na 100% na płasko, otwiera się na 97% , dodatkowo po 10 miesiącach golia ekranu wew. Zaczyna się na zgięciach odklejać, byłem w serwisie samsunga no i frytki bo twierdzą że nie mogą wymienić folii bo się ekran nie otwiera na 100% , fon na gwarancji, a serwisie na problem, fon nigdy nie spadł jest od nowości w futerale oryginalnym samsung (który I tak jest do .... ) normalne ślady użytkowania a serwis twierdzi że No trochę porysowany jest rant , no w końcu używam go 10 miesięcy to może być porysowany szczególnie że tylko w miejscu tej cienkiej ramki futerału. Reasumując skandal wstyd I oszustwo fon za 9000 zł a serwis samsunga ma to w ..... nie polecam 
27 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, prosiłbym o przesłanie zdjęcia jak to wygląda. Co dokładnie stwierdził serwis ?
Long1967
Pioneer
Opcje
Serwis że mogę zostawić i oni wyślą do samsunga żeby to ocenił itp. W sumie żadnych konkretów mi to że się nie otwiera do końca nie przeszkadza ale Serwis stwierdził że nie może wymienić folii bo fon musi się otworzyć na płasko, cały czas myślałem że to wina etui ale po zdjęciu etui ekran nie otwiera sie na 100% , w sumie nie wiem jaka może być przyczyna, fotki podeślę jutro bo muszę zorganizować sesję z drugiego fona
0 Like
Long1967
Pioneer
Opcje
A jeszcze info z serwisu że nie są mi w stanie powiedzieć ile może potrwać naprawa i co powie samsung a to autoryzowany serwis samsunga, więc to oni powinni wziąść i doprowadzić mi fon do 100% sprawności
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ok, dziękuję za informację. Jednak chciałbym zaznaczyć, że niepotrzebnie rzuca Pan słowami "oszustwo". W tym przypadku Samsung chciał dobrze, proponując odesłanie telefonu do specjalistów. Oni ocenią jaką jest sytuacja i mogą podjąć decyzję o ewentualnej naprawie. Jest to normalny proces. Proponuję oddać telefon na diagnozę
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgadzam się z @W99. Na Twoim miejscu zostawiłbym telefon w serwisie. Obawiam się, że nic więcej nie wymyślimy na forum.

Long1967
Pioneer
Opcje
Tak zgadzam się, tylko po pierwsze autoryzowany serwis podszedł do tego w pierwszej wersji, no uszkodzony, musimy dać do weryfikacji (dla mnie informacja człowiek uszkodził i teraz chce żeby mu naprawili) po drugie nie dysponują telefonem zastępczym, po trzecie od razu informacja że nie wiedzą kiedy może być naprawiony. Reasumując informacja była taka że prawdopodobnie trzeba wymienić wyświetlacz bo mechanizm otwierania jest zależny od niego. OK , to proszę to zrobić No ale punkt 2 i 3 nie pozwala mi na ryzyko czekania już nie wspomnę że zrobienie kopii zapasowej i przywrócenie telefonu do poprzednich wszystkich ustawień to droga przez mękę, nigdy w 100% z kopii nie da się wszystkiego przywrócić. Żeby nie było mam na ten fon pełne ubezpieczenie zewnętrzne więc mogę po nim nawet przejechać tirem i zostanie mi on nsprawiony, więc opcją uszkodzenia odpada, dla mnie to narzędzie pracy może pracownicy serwisu patrząc że rant fona jest porysowany ( duża ilość marych rysek wynikająca z niedoskonałości etui oryginalnego samsunga) teraz mają traumę i nie mogą spać. Reasumując podtrzymuję to że jest to skandal wstyd I oszustwo, kiedyś jsk kupiłem S21 ultra to na infolini była dedykowana grupa do tego modelu ale świat się zmienia. Trudno I tak miłość do wszystkiego co produkcji samsunga mi nie przeszła. Kupię sobie S23 ultra a tym fold-Z4 będę wbijał gwoździe.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Long1967, tak jak wspomniałem w poprzedniej wiadomości najlepiej kontaktować się z serwisem w sprawie naprawy telefonu. Może dobrym pomysłem będzie odwiedzenie innego serwisu i dopytanie o kwestie związane z obsługą gwarancyjną telefonu.

Zust
Explorer
Opcje

Cześć,

Niestety mam podobny problem. Dwa tygodnie mijają dzisiaj i czekamy na części 😞

Szkoda, że Samsung jako gwarant w pisemnych warunkach pisze o 14 dniowym terminie naprawy bez żadnego pokrycia. Czy ktoś wie co w sytuacji gdy urządzenie nie zostało naprawione w ciągu tych 14 dni? Ja otrzymałem informację, że mam czekać dalej 😞

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Zust, w przypadku braku części naprawa może się przedłużyć.