Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy z flip 3 folia

(Temat utworzony: 13-01-2022 10:09 PM)
36809 Wyświetlenia
szofer1
Journeyman
Opcje
Witam posiadam telefon Samsung Galaxy z flip 3 od jakichś 4 miesięcy i w ostatnim czasie zaczęła odklejać się folia w miejscu łamania się telefonu po każdym otwarciu folia odkleja się czasami tylko z brzegu a czasami przez całą długość zawiasu tworząc poduszkę powietrzną wygląda to bardzo nieestetycznie i przeszkadza co można z tym zrobić czy to można usunąć na gwarancji ponieważ uważam że po tak krótkim okresie użytkowania nie powinno się coś takiego wydarzyć. Proszę o pomoc.
151 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@szofer1  Witam

W takiej sytuacji najlepiej udać się do autoryzowanego serwisu aby została ewentualnie założona nowa folia.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

szofer1
Journeyman
Opcje
Okej ale czy to może być uznane jako wada i naprawione w ramach gwarancji czy będę musiał za to zapłacić kolejny zylion
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@szofer1 raczej zostanie to uznane za kwestię eksploatacji, więc tak jak w przypadku zwykłego szkła hartowanego, wymiana będzie wiązała się z kosztami. Najlepiej będzie zweryfikować tę kwestię w serwisie.

szofer1
Journeyman
Opcje
Dziękuję za odpowiedź z moich spostrzeżeń to wygląda trochę jakby coś było nie tak z folią ponieważ po otwarciu zachowuje się ona na zgięciu jakby była za krótka i folia się prostuje zaczyna odklejać od ekranu kiedy wgłębienie w ekranie na wysokości zawiasu zostaje pod spodem tworzy się taka poduszka powietrzna króla przeszkadza nawet obsłudze telefonu i nie działa dotyk aż do momentu do pchnięcia siłą foli do ekranu. Mam też Forda 2 i tam się takie rzeczy nie dzieją pomimo upływu roku a to po czterech miesiącach takie cuda
2nec
Navigator
Opcje
Ja mam podobny problem tylko u mnie są pęknięcia na folii ... Tzn mam nadzieję że to na folii bo się trochę zdenerwuje 😄
Nie mogę tego na chwilę obecną zareklamować bo potrzebuje telef do pracy ale pewnie niebawem będzie to konieczne
krzysztofbryk1
First Poster
Opcje

Witam. W moim z flipie przestał działać górny ekran ponieważ się na zgięciu coś przerwało. Dodam że tel ma 1,5miesiaca i był użytkowany dość mało. Jednak serwis stwierdził że to wada mechaniczna i nie uwzględniają gwarancji i mam zapłacić 1900zl za naprawę. Ma ktoś jakiś pomysł jak tego uniknąć?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@krzysztofbryk1  Niestety nic więcej nie poradzimy skoro tak stwierdził serwis,

Zust
Explorer
Opcje
Mam dokładnie ten sam problem. Zgłosiłem już usterķę tylko niestety we Wrocławiu nie ma nikogo w serwisie kto jest taką folie w stanie wymienić. Mam czekać lub wysłać telefon do "centrali", niestety wtedy będę czekał 2 tygodnie. Dajcie znać jak rozwiążą się wasze problemy. Mnie podczas kazdego kontaktu sugeruje się uszkodzenie mechaniczne (nie wiem na jakiej podstawie). Telefon od samego poczatku jest w oryginalnym pokrowcu. Tez mam wrazenie jakby folia bylo malo elastyczna lub pod wplywem jakis czynnikow kurczyla sie i przy otwieraniu telefonu odklejala sie.
0 Like
2nec
Navigator
Opcje
Czytam i czytam te zgłoszenia oraz odpowiedzi do nich i nie dowierzam ... Po woli odnoszę wrażenie że Flipy Foldy to jedno wielkie G. Sypia się jak towar od dilera na szkło a Samsung ma swoich klientów głęboko ... Coś czuję że najlepszym rozwiązaniem będzie sprzedanie tych składaków i albo foch na firmę Samsung i zapoznanie się z marką nadgryzionego jabłka albo przejście na urządzenia które w informacji dla użytkownika nie będzie posiadało wyłączeń takich jak np. Telefon służy do patrzenia za szkłem w salonie (oczywiście tutaj moja interpretacja) prawda jest taka że każdy flip i fold którego znam posiada wady z ekranem bądź z pseudo folia na nim a po opiniach salonów można wywnioskować że Samsung dobrze zna przyczynę i tak samo jak Marką Opel z wadliwymi silnikami w Insignia (panewki) tak i Samsung idzie w zaparte że to wina użytkowników ... Uszkodzenia mechaniczne to takie które powstają na skutek uszkodzenia przez użytkownika a pękającą folia na zgięciach lub pękające ekrany na zgięciach od pierdypionowego złożenia i rozłożenia telefonu to nie jest uszkodzenie przez użytkownika!! Tylko jak się wypuściło złom na rynek i teraz się nie ma jaj to właśnie w taki sposób się zlewa wieloletnich wiernych klientów marki jak to zrobił Samsung z użytkownikami Flip Fold.