Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przycisk boczny nie aktywuje telefonu

(Temat utworzony: 22-01-2025 10:42 PM)
183 Wyświetlenia
moose5
First Poster
Opcje
Gdy otwieram klapkę tel się nie aktywuje.
Przycisk boczny, który zazwyczaj aktywuje system/ekran też nie działa od razu...muszę przyciskach gonkilka-kilkanascie razy zanim zadziała....

Any ideas ? 
0 Like
9 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Raz: sprawdź Ustawienia - przycisk boczny; dwa - zrób Diagnostykę przycisków...
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam aktywowanie i gaszenie ekranu za pomocą klapki od etui będzie działać tylko z oryginalnym etui Smart Clear View Cover od Samsunga. Jeżeli masz takie etui sprawdź działanie czujnika halla (punkt 12 poniższego poradnika)
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-menu-diagnostyczne-serwisowe-co-ozn...
Wykonaj jeszcze zabieg Wipe Cache Partition (o ile uda Ci się dostać do recovery).
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Czy po mocniejszym kliknięciu przycisku ekran aktywuje się?
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Myślę, że z klapką to chodzi o tą składaną część. W końcu zostało to umieszczone w dziale dot. Z Fold | Z Flip
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Faktycznie nie spojrzałem na dział w jakim post został umieszczony. Dzięki za poprawke.
moose5
First Poster
Opcje
THx
Wszystko zrobione
Wszystko cacy

Zamykanie klapki powoduje shutdown i nie to mam.w ustawieniach
0 Like
moose5
First Poster
Opcje
Ale czy w przypadku wadliwości jakiegoś elementu składanego tel/klapki tan cache wipe cokolwiek da ?
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
W przypadku gdy problem jest spowodowany fizycznym uszkodzeniem to takie zabiegi nic nie dadzą. W takich sytuacjach konieczny jest serwis.
moose5
First Poster
Opcje
No właśnie....tylko co to za error jest ..? Zamykanie wyłącza telefon...fizyczny czy jakiś bug systemowy?
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Wykonaj zabieg Wipe Cache Partition oraz jeżeli to nie pomoże hard reset bez przywracania kopii zapasowej aby wyeliminować ewentualny błąd w oprogramowaniu. Jeżeli to również nie pomoże pozostaje oddać telefon do serwisu.