Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Flip6 - po otwarciu czarny ekran przez jakiś czas

(Temat utworzony: 21-10-2024 07:33 AM)
918 Wyświetlenia
anna1988PL
Pioneer
Opcje

Hejka zauważyłam ostatnio ze jak otwieram mojego flipa to jest czarny ekran i jakiś czas nie mogę go odblokować chociaż słychać dźwięk odblokowywania.. od premiery minęło tak niewiele niespodziewalam sie ze tak szybko coś pójdzie nie tak. A jak u Was?

17 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Niestety widząc to na serwisie moim zdaniem składane telefony, to nadal bardziej przypominają prototyp niż normalny telefon. Proszę na początek uruchomić ponownie telefon.
Konraddoo
Pioneer
Opcje
Standardowo:

1. Uruchom ponownie
2. Wipe cache partition
3. Good Guardians - Galaxy App Booster
Jeżeli nie pomoże
4. Hard reset telefonu

To powinno rozwiązać problemy oprogramowania (software'owe). Jeżeli nie pomaga ta procedura to problem sprzętów i tylko serwis tak jak kolega Technik pisał.

Pozdrawiam 🛡
Konraddoo
Pioneer
Opcje
Sam jestem posiadaczem składanego Z Folda 5 I jedyne czego mogę się doczepić to odklejająca się folia po prawej stronie kryzy. Poza tym miodnie. Nooo bateria mogłabyć większą I masa nieco lżejsza. 😊
0 Like
Naconitu
Pathfinder
Opcje
U dziewczyny (odpukać) jest ok. Ekran potrafi pukać przy zamykaniu i otwieraniu, dźwięk podobny do tych samozaciskowych opasek kiedy się je prostuje. I czasem pojawia się drugi tyci grease, ale mikroskopijny i wypukły. Widać to tylko pod światło jak dlugo jest zamknięty. Narazie do serwisu nie idziemy, ale mam nadzieję że jeśli coś ma się popsuć, to zrobi to na gwarancji.
gutek11
Helping Hand
Opcje
Witam, mam pytanie a jeśli folia się porysuje itp i chciałbym ją wymienić za czasem to tracę gwarancję bo nie jest już to ta oryginalna? I w każdym punkcie samsunga mi wymienią bez żadnego paragonu itp?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@gutek11, dobrze rozumiem, że już raz wymieniłeś folię na nieoryginalną?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
gutek11
Helping Hand
Opcje
Właśnie jeszcze nie ale mam już drobne rysy dlatego stąd moje pytanie czy tracę gwarancję wtedy?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@gutek11, jeśli wymienisz na zamiennik, to możesz stracić gwarancję (raczej na pewno stracisz). Najlepiej po prostu od razu zgłosić się do autoryzowanego punktu serwisowego celem wymianem folii w ramach gwarancji.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

gutek11
Helping Hand
Opcje
Okej dziękujee bardzo za wyjaśnienie, te rysy są tak z boku ekranu ale nachodzą na folie więc poczekam co sie wydarzy dalej ...
0 Like