Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Poradnik] [Z Flip5] Uruchom dowolną aplikację na ekranie okładki

(Temat utworzony: 08-08-2023 12:34 PM)
22220 Wyświetlenia
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

20230808_122952.jpg

Najważniejszą nowością w Galaxy Z Flip5 jest powiększony zewnętrzny ekran. Jest znacznie większy niż 1,9-calowy ekran w jego poprzedniku, co umożliwia korzystanie z różnych widgetów, aplikacji, czy nawet gier. Niestety fabrycznie nie możemy na nim uruchomić każdej aplikacji.

Jeśli zastanawiasz się jak uruchomić inne aplikacje na ekranie okładki, to w tym poradniku dowiesz się jak to zrobić.

Jak uruchomić dowolną aplikację na ekranie zewnętrznym Galaxy Z Flip5

Aby uruchomić dowolną aplikację na ekranie okładki Galaxy Z Flip 5, musisz zainstalować dwie aplikacje ze sklepu Galaxy Store: Good Lock i MultiStar. Odnośniki znajdziecie poniżej

Good Lock
https://galaxystore.samsung.com/detail/com.samsung.android.goodlock?langCd=pl

MultiStar
https://galaxystore.samsung.com/detail/com.samsung.android.multistar?langCd=pl

1. Po pobraniu tych aplikacji otwórz aplikację Good Lock, przejdź do zakładki Life Up u dołu ekranu, a następnie kliknij MultiStar.

Screenshot_20230808_120256_Good Lock.jpg

2. Kliknij pierwszą pozycję I ♡ Galaxy Foldable, następnie Launcher Widget, a następnie Enable Launcher Widget.

Screenshot_20230808_120751_MultiStar.jpgScreenshot_20230808_120754_MultiStar.jpgScreenshot_20230808_120759_MultiStar.jpg

3. Teraz możesz przejść wstecz do poprzedniego ekranu i zaznaczyć aplikacje, które chcesz, aby były dostępne do uruchomienia z ekranu okładki.

Screenshot_20230808_121349_MultiStar.jpg

4. Gdy już wszystko ustawisz wystarczy zamknąć aplikację i gotowe. Teraz możesz złożyć urządzenie i na ekranie okładki przejść do Launcher Widget z którego możesz uruchomić wcześniej dodane aplikacje.

Screenshot_20230808_121606_CoverScreen.jpgScreenshot_20230808_121620_CoverScreen.jpg
Screenshot_20230808_121805_CoverScreen.jpgScreenshot_20230808_121829_CoverScreen.jpg

O ile większość aplikacja działa bez problemu, to należy pamiętać, że nie wszystkie aplikacje są przystosowane do zewnętrznego ekranu i mogą wystąpić pewne problemy.

Powiązane artykuły:

PatrykF
Expert
Opcje

@Joana12345 Spróbuj więc wyczyścić dane, bądź odinstalować cały sterownik GoodLock wraz z aplikacjami:

Ustawienia > Aplikacje > Goodlock > Pamięć > Wyczyść dane.
W tym samym mijescu możesz też odinstalować aplikację, a później zainstaluj ją ponownie ze sklepu Galaxy Store. Pamiętaj, aby nadać aplikacji wszystkie potrzebne jej zezwolenia.

0 Like
KamilFlip5
Apprentice
Opcje

Witam czy jest mozliwosc w z flip 5 wykonywac polaczenia z okladki nie otwierajac smartfona ? Chodzi mi o zwykla ikone zielonej sluchawki. Widzialem na youtube ze ludzie ja maja ja niestety nie . Mam co prawda opcje widgetow szybkiego wybierania i ostatnich polaczen ale noe ma tam np. Dostepu do kontaktow czy tez wideorozmowy. Moglby mi ktos doradzic chodzi mi dokladnie o takie cos jak na zalaczonym screanie z youtube . Pozdrawiam

Screenshot_20231003_180302_Samsung Internet.jpg

0 Like
jaworzak
Pioneer
Opcje
Hej. Również posiadam Galaxy z flip 5 i niestety też nie mam takiego widgetu. Jedyna możliwość żeby coś takiego włączyć to moim zdaniem pobrać aplikację good lock Samsunga i tam szukać odpowiednich ustawień. W opcjach systemowych telefonu nie znajdziesz takich ustawień. Pozdrawiam
0 Like
KamilFlip5
Apprentice
Opcje
Wlasnie chodzi o to ze w good lock nie ma aplikacji telefon a gosc na tym filmiku wlasnie ma ja w good lock wlaczona 😞
jaworzak
Pioneer
Opcje
Szukałem trochę informacji na ten temat lecz nie znalazłem nic co wyjaśniałoby taką sytuację. Jeżeli znajdę coś co pomoże rozwiązać problem na pewno się tym podzielę lecz na chwilę obecną nie mam żadnego sensownego wytłumaczenia dlaczego tak jest jak jest. Pozdrawiam
KamilFlip5
Apprentice
Opcje
Kurde co za paradoks na ekranie zewnetrzylnym mozna otworzyc praktycznoe kazda aplikacje od aplikacji bankowych przez gry itp, a nie mozna poprostu wejsc w kontakty i wykonac polaczenia co powinno byc chyba podstawowa funkcja .... Hehe brawo samsung
beso1984
First Poster
Opcje
Skolko zloti ?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@beso1984, co masz na myśli?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

konrad1977
Pioneer
Opcje
Ludzie pomoście jak uruchomić ten widzę aby płacić telefonem przy złożonym bo nie mogę do tego dojść 

image

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
No włączasz te opcje w Samsung wallet. Musisz wzbudzić ekran i wysunąć palcem w górę zaznaczone na grafice miejsce aby pojawiła się karta, którą połączyliśmy do dokonywania płatności. Z pokazaną tam kartą i komunikatem zalecającym użycie czytnika linii papilarnych, kładziemy na nim opuszek palca a teraz możemy przesunąć telefon nad czytnik w terminalu, aby dokonać płatności.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.