Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to jest normalne w Z FLIP 3?

(Temat utworzony: 13-02-2022 04:06 PM)
809 Wyświetlenia
PolSam
Pioneer
Opcje
Witajcie! Proszę o opinie osób, kto już miał do czynienia z użytkowaniem Z Flip 3 5G.
Kupiłem ten telefonik 28.01, naładowałem do 85% (według zaleceń Androida 12 OneUi 4.0) i wyłączyłem, by przechować jako prezent na Walentynki.
Ale dziś, 13.02, go włączyłem, by odrobinę skonfigurować i jestem w szoku! 
Bateria wyłączonego!!! telefonu za te 15 dni spadła do 47%!!! 
Jak to jest możliwe?! Czy to jest normalka?
Czy pierwsze ładowanie trzeba było robić na full i to dlatego taki dziki wynik?
Poradzi ktoś coś?
Z góry dzięki wszystkim!

image

0 Like
15 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@PolSam Witam. W każdym nowym telefonie bateria musi się dostosować pod urządzenie po kilku cyklach ładowania. A tego typu zewnętrzne aplikacje które mają niby pokazać właściwy stan baterii czy ulepszać telefon potrafią bardziej ją rozładować.
PolSam
Pioneer
Opcje
Czyli nie muszę jeszcze się martwić? 🙃
Dobra, jutro zacznie się normalne użytkowanie, więc mam nadzieję że jakoś będzie w miarę OK.
Dzięki wielkie!
Mam nadzieję że nie będzie aż tak źle z tym modelem.
0 Like
PolSam
Pioneer
Opcje
Z drugiej strony, zdjęcie zrobiłem nie tyle appki ile sam fakt stanu baterii po datach, kiedy to, jak napisałem, telefon był całkiem wyłączony.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Spokojnie bateria jest nowa tak jak telefon. Jej właściwa optymalność będzie po kilku ładowaniach (zazwyczaj po 2 tygodniach) Więc myślę że nie masz obaw do zamartwiania się. I proponuję tego typu aplikacje nie pobierać bo robią więcej szkody niż pożytku. Proszę bardzo. Pozdrawiam. 🙂
PolSam
Pioneer
Opcje
Dzięki, nie będę więc zamartwiał się na zapas 😁
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie ma za co 🙂 Musisz dać jej trochę czasu.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dokładnie po pewnym czasie bateria się unormuje :smiling-face:

pawele11
First Poster
Opcje
Mój niestety po 3 miesiącach nie trzyma prądu bateria w ogóle tzn do południa rozładowany a popołudniu również rozładowany. Jestem bardzo zawiedziony i to bardzo duży problem bo trzeba wyłaczać 5g i wiele funkcji. Coś okropnego więc trzeba mieć drugi telefon za ok 799 zł w którym trzyma bateria 3 dni. Pozdrawiam
0 Like
xAp0x
Voyager
Opcje
Czesc, jakie wyniki SOT osiagacie, i ile zostaje wan baterii na koniec dnia ? 
Bo chyba mam cos nie tak o 6:00 rano telefon ma 100% a o godzinie 14:00 juz mam 40 % gdzie przewaznie to sms, internetu troche i przegladanie samsung members, zero filmikow czy mediów spolecznosciowych a SOT to 2 - 2,5 godziny ...