Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Care+ a raczej Ściema+

(Temat utworzony: 20-07-2022 11:11 AM)
5921 Wyświetlenia
xWojtas
First Poster
Opcje
Samsung Z flip 3 - pęknięte szkło kamery. Wizyta w lokalnym serwisie samsunga - oszacowany koszt max. 300 zł. Ale przecież jest Care+ no to wysyłamy! Chat z konsultantem: Musi Pan zadzwonić na infolinię. Ok (infolinia płatna, mi wyszło 12 zł). Załatwione telefon zapakowany, kurier odebrał, git.

Nastepnego dnia telefon z informacją, że trzeba uiścić opłatę franczyzową w wysokości ok 560 zł! 
?? 
To nie jest koszt naprawy! 

Pracownik infolinii nie poinformował mnie o czymś takim! Telefon wraca do mnie nie naprawiony. 

Care+ mogę sobię wsadzić głęboko w.. szufladę.

Samsung! Jak to jest że jakieś opłaty franczyzowe są wyższe niż wartość naprawy? Jak można pobierać jakieś opłaty jeżeli jest już wykupiona polisa? 
5 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung Care+ to ochrona ubezpieczeniowa udzielana przez Amtrust International Underwriters DAC z siedzibą w Irlandii na podstawie umowy ubezpieczenia. Przejrzałem Ogólne Warunki Ubezpieczenia i w punkcie dotyczącym tego co nie jest objęte ubezpieczeniem znajduje się następująca informacja:

Udział Własny ustalony na podstawie wartości Ubezpieczonego Sprzętu. Opłata z tytułu Udziału Własnego zostanie od Ciebie pobrana przed zaspokojeniem roszczenia.

Podejrzewam, że również byłbym zaskoczony, ale w OWU znajduje się informacja, że ubezpieczyciel wymaga udziału własnego. W przypadku większej naprawy lub wymiany sprzętu taka opłata byłaby zdecydowanie bardziej opłacalna.

Poznaj Samsung Care+ i ciesz się spokojem | Samsung Polska
https://www.samsung.com/pl/offer/samsung-care-plus/

JaśFasola
Helping Hand
Opcje

Właśnie dlatego tego nie wykupiłem.

KwaŚny
Pioneer
Opcje
Ja wykupiłem, ale skorzystam jak będę miał do wymiany Lcd lub coś podobnie drogiego. Udział własny w tym modelu to właśnie ok 500 parę pln. Jak uwalisz cały telefon to albo naprawią albo dadzą nowy więc uważam że poniesiony koszt 500pln to jest nic w porównaniu z nowym tel.
Pozdrawiam.
Piraniusz
Student
Opcje
Wkurzają mnie już te oszustwa dokonywane na Polakach. Miałem wykupić ubezpieczenie, ale znając realia współpracy w Polsce z firmami ubezpieczeniowymi i bankami postanowiłem dokładnie przeczytać warunki. Połowa regulaminu mówi o wyłączeniach z odpowiedzialności firmy ubezpieczniowej. Praktycznie mają milion argumentów żeby nie uznać naprawy lub wymiany na podstawie ubezpieczenia. A nawet jeśli już uznają to musicie przed naprawą lub wymianą zapłacić im extra udział własny. Pod hasłem nie uwzględniamy uszkodzeń kosmetycznych może być i pęknięty ekran lub szkło telefony, który nadal działa. Dla ubezpieczyciela to mogą być uszkodzenia kosmetyczne. Reasumując, jak zwykle w Polsce firmy ubezpieczeniowe robią piękny biznes nie wypłacając odszkodowań. Przyznam, że przy drogich telefonach z najwyższej półki takie ubezpieczenie( jeśli je uznają ) Przy tańszych telefonach to ubezpieczenie nie ma sensu. W moim przypadku skończyło by się tym, że pozwałbym ich do sądu. Kilka lat bujania się po sądach i koszty przewyższające odszkodowanie. Na to właśnie liczą firmy ubezpieczeniowe, że oszukają Was a Wy odpuścicie bo kwota za mała, bo sprawa w sądzie długo trwa itd. Ja osobiście po przeczytaniu regulaminu dziękuję za takie ubezpieczenie, które jest zwykłą ściemą. Oczywiście tak jak pisałem wcześniej, przy drogich telefonach to może mieć sens finansowy, jeśli na końcu ubezpieczyciel zarejestrowany w Irlandii uzna szkodę. Tak na marginesie, można pozwać takiego ubezpieczyciela przed sądem w Polsce. Przerabiałem to z oszustami z AXA. Po wniesieniu pozwu natychmiast dopłacili brakującą kasę z ubezpieczenia samochodu.
Piraniusz
Student
Opcje
Jeśli uznają, zobacz w regulaminie ile jest wyłączeń
0 Like