Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bardzo poważne problemy z zasięgiem w Z Fold3

(Temat utworzony: 15-09-2021 10:17 AM)
1511 Wyświetlenia
dominikm27
Explorer
Opcje

Mam potężne problemy z zasięgiem. O ile w centrum miasta, przy gęstej sieci nadajników jest ok, podobnie jak w przypadku N20U, to w trasie jest dramat. Telefon gubi zasięg, przełącza non-stop między 5G/LTE/3G ale najbardziej lubi trzymać się 3G co uniemożliwia w praktyce korzystanie z Internetu. Dodam, że w tych samych miejscach na innych telefonach jest wszystko ok.  Czy też tak macie? To na tyle poważny problem, że czyni Folda3 bezużytecznym w takich sytuacjach. 

0 Like
24 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek zresetować ustawienia sieciowe. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych. Do kompletu wykonaj wipe cache partition. Instrukcję znajdziesz w poniższym odnośniku. Napisz również czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

dominikm27
Explorer
Opcje

Tak, przywracałem ustawienia z poprzedniego telefonu.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jak znajdziesz czas i wykonasz powyższe wskazówki to daj znać czy rozwiązały problem z zasięgiem. Jeżeli nie to będziemy szukać innego rozwiązania.

0 Like
Citizen2020
Voyager
Opcje
Problemy z zasięgiem to już tutaj sporo osób zgłaszało. Nie wygląda to na przypadek
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Warto dodać, że zgłoszenia dotyczyły innych modeli. Jeżeli się nie mylę jest to pierwsze zgłoszenie tego typu dla modelu Z Fold3.

dominikm27
Explorer
Opcje

Niestety nic nie pomogło. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź jeszcze działanie na innej karcie SIM. Jeżeli będzie tak samo to wykonaj hard reset, ale tym razem nie przywracaj kopii zapasowej.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
Artur1971
Voyager
Opcje
Z jakiej korzystasz? Ja mam podobny problem z S21ultra w Play
0 Like
dominikm27
Explorer
Opcje
Korzystam z dwóch kart SIM. TM I Play. W obu przypadkach jest ten sam kłopot. Fatalny zasięg. Nie będę robił hard resetu bo i tak przywrócenie sieciowych ustawień fabrycznych kosztowało mnie kilka godzin pracy z urządzeniami perefyrejnymi (głównie zegarek Watch 4, sieci WiFi, urządzenia bluetooth). Problemem jest firmware albo hardware Z Fold 3. Módlmy się, żeby to było to pierwsze. Problem jest zgłaszany na całym świecie.
0 Like