Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tylko połączenia alarmowe - brak reakcji s25 ultra , brak sieci. [rew.3]

(Temat utworzony: 26-06-2025 09:21 PM)
591 Wyświetlenia
bubu102
Journeyman
Opcje
Witam

Mam problem z S25 ultra otóż:
Pojawił mi się komunikat " Tylko połączenia alarmowe" i nie mogę ani zadzwonić do kogoś oraz nie mogę wykonać połączeń przez internet.

-karta SIM (moja) działa prawidłowo. Była włożona do innego telefonu i wykrywało sieć.
- karta SIM innego użytkownika włożona do mojego telefonu została i pojawia się komunikat "tylko połączenia alarmowe"
- nie ma blokady IMEI (sprawdzałem poprzez formularz operatora)
- resetowanie ustawień sieci komórkowej - nic nie dało, (dalej tylko alarmowe połączenia)
- ustawienia fabryczne - nic dało (dalej mam połączenia alarmowe)
- wymiana karty SIM na nową u operatora, też nic dało, dalej ten sam problem. Nawet na Esim jest ten sam problem.
- wersja oprogramowania:One UI - 7.0 ; Android: 15; wszystkie aktualizacje są porobione. Operator: Orange.

Macie jakieś pomysły jak wybrnąć z tej sytuacji? Ktoś może spotkał się z takim problemem? 
---------
Chwilowy sukces...
Wczoraj tj. 27.06.25 udało się ......a później to samo tzn.

Podłączyłem telefon do komputera, uruchomił mi się i wyskoczyło okienko:

image

I nie mając nic do stracenia, kliknąłem Kontynuuj i czekałem jak wszystko się ściągnie. I tu uwaga: kasuje wszystkie dane jakie są na telefonie, lepiej zrobić kopię zapasową.
Gdy zakończył się proces ściągnięcia danych nastąpiło instalowanie i konfigurowanie oraz aktualizacja wszystkiego.
Po pomyślnym skonfigurowaniu początkowym telefonu (miałem włączone Wi-Fi) . Wyjąłem kartę SIM i włożyłem ją ponownie. I załączyło!!:)
Połączył się z siecią operatora, włączyłem dane komórkowe i zaczęło działać. Próby dzwonienia, SMS, odbieranie rozmów to wszystko działało bez problemów.
Wyłączyłem telefon.
Dzisiaj wstaję, włączam telefon i... znów ten sam problem.
Brak sieci, tylko połączenia alarmowe......znów to samo....

----------
Aktualizacja 4.07.2025
Telefon oddałem do serwisu,bo już mnie ....wiadomo co , strzelał, ze względu na usterkę. 
Parę dni później, dzwonią z serwisu i wyglądało to tak:
- (serwisant) co za usterka zgłoszona:) jak telefon działa. Karty SIM działają, jest połączenie z siecią i wszystko działa.
I w tym momencie głupieje, bo nie wiem co powiedzieć. A więc tłumaczę całą sytuację. Panowie ok. Zobaczymy co dalej. W razie czego znów na serwis:)
Dziś odebrałem i wszystko działa.....
System od nowa. Wcześniej był 8.0 beta teraz jest 7.0 no i ok. Niech będzie.
Aktualizacje to co potrzebne się instaluje.
Nie ma informacji "BRAK SIECI" 

Co było zrobione, nie wiem.😀
Telefon śmiga:)

18 Odpowiedzi
Zonniak
Maestro
Opcje
Witam
Jeśli reset nie pomógł najlepiej będzie udać się do serwisu. Możliwe że coś jest uszkodzone.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A czy z kartą innego operatora Pan sprawdzał? Proszę docisnąć telikatnie klapę w okolicy dolnego aparatu, jak i modulu ładowania. Zdarza sie dość często że wypięciu ulegnie główna tasma.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Posiadasz telefon od nowości? Odkupiłeś telefon od innego użytkownika?

0 Like
bubu102
Journeyman
Opcje
Telefon od nowości.
0 Like
bubu102
Journeyman
Opcje
Próbowałem. Nic z tego. Dalej ta sama sytuacja.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ale próbował Pan z inną kartą innego operatora, czy lekko po naginać plecki telefonu? Czasem może się podwinąć uszczelka od tacki SIM wtedy tez nie będzie karta miała styku.
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
@bubu102 nwm czy to ci cos pomoze
- czy próbowałeś wejsc w tryb awaryjny
-wejsc pozn w normalny
-wyłacz-> wlacz tel
0 Like
bubu102
Journeyman
Opcje