Witam
Mam problem z S25 ultra otóż:
Pojawił mi się komunikat " Tylko połączenia alarmowe" i nie mogę ani zadzwonić do kogoś oraz nie mogę wykonać połączeń przez internet.
-karta SIM (moja) działa prawidłowo. Była włożona do innego telefonu i wykrywało sieć.
- karta SIM innego użytkownika włożona do mojego telefonu została i pojawia się komunikat "tylko połączenia alarmowe"
- nie ma blokady IMEI (sprawdzałem poprzez formularz operatora)
- resetowanie ustawień sieci komórkowej - nic nie dało, (dalej tylko alarmowe połączenia)
- ustawienia fabryczne - nic dało (dalej mam połączenia alarmowe)
- wymiana karty SIM na nową u operatora, też nic dało, dalej ten sam problem. Nawet na Esim jest ten sam problem.
- wersja oprogramowania:One UI - 7.0 ; Android: 15; wszystkie aktualizacje są porobione. Operator: Orange.
Macie jakieś pomysły jak wybrnąć z tej sytuacji? Ktoś może spotkał się z takim problemem?
---------
Chwilowy sukces...
Wczoraj tj. 27.06.25 udało się ......a później to samo tzn.
Podłączyłem telefon do komputera, uruchomił mi się i wyskoczyło okienko:
I nie mając nic do stracenia, kliknąłem Kontynuuj i czekałem jak wszystko się ściągnie. I tu uwaga: kasuje wszystkie dane jakie są na telefonie, lepiej zrobić kopię zapasową.
Gdy zakończył się proces ściągnięcia danych nastąpiło instalowanie i konfigurowanie oraz aktualizacja wszystkiego.
Po pomyślnym skonfigurowaniu początkowym telefonu (miałem włączone Wi-Fi) . Wyjąłem kartę SIM i włożyłem ją ponownie. I załączyło!!:)
Połączył się z siecią operatora, włączyłem dane komórkowe i zaczęło działać. Próby dzwonienia, SMS, odbieranie rozmów to wszystko działało bez problemów.
Wyłączyłem telefon.
Dzisiaj wstaję, włączam telefon i... znów ten sam problem.
Brak sieci, tylko połączenia alarmowe......znów to samo....
----------
Aktualizacja 4.07.2025
Telefon oddałem do serwisu,bo już mnie ....wiadomo co , strzelał, ze względu na usterkę.
Parę dni później, dzwonią z serwisu i wyglądało to tak:
- (serwisant) co za usterka zgłoszona:) jak telefon działa. Karty SIM działają, jest połączenie z siecią i wszystko działa.
I w tym momencie głupieje, bo nie wiem co powiedzieć. A więc tłumaczę całą sytuację. Panowie ok. Zobaczymy co dalej. W razie czego znów na serwis:)
Dziś odebrałem i wszystko działa.....
System od nowa. Wcześniej był 8.0 beta teraz jest 7.0 no i ok. Niech będzie.
Aktualizacje to co potrzebne się instaluje.
Nie ma informacji "BRAK SIECI"
Co było zrobione, nie wiem.😀
Telefon śmiga:)