Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S25 Ultra - defekty wyświetlacza

(Temat utworzony: 09-02-2025 09:59 AM)
1382 Wyświetlenia
M4R10S
Explorer
Opcje

S25 Ultra zamówiony w przedsprzedaży w oficjalnym sklepie Samsunga przyszedł z dwoma defektami wyświetlacza. Objawiają się one jak dwa martwe piksele (w różnych miejscach ekranu po jednym punkcie), które są widoczne przy wyłączonym wyświetlaczu pod źródłem światła lub gdy wyświetlacz jest włączony. Wtedy pod kątem widać punktowe rozmycie ekranu (wygląda to tak, jakby powłoka ekranu była punktowo uszkodzona od spodu).

Rekomenduję wszystkim dokładnie sprawdzać swoje telefony z każdej strony, ponieważ takie problemy nie są tym, czego można by się spodziewać po urządzeniu z segmentu premium.

Sprawa została zgłoszona do sklepu Samsung. Zobaczymy, jak się rozwinie.

21 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, czy możemy zobaczyć zdjęcie zjawiska?
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Prosimy o zdjęcia.
0 Like
M4R10S
Explorer
Opcje

Nie da się tego ująć zwykłym aparatem, należałoby mieć mikroskop. Dziś przyszedł mój drugi ultra s25, również ze sklepu samsunga, jest to samo, znalazłem jeden punkt który wygląda jak punktowy efekt mrozu na szybie.
Jutro zamierzam podjechać do serwisu samusnga osobiście na Solidarności 171 w Warszawie by ktoś zwerfikował ten problem.

WhatsApp Image 2025-02-10 at 21.01.30.jpeg

M4R10S
Explorer
Opcje

Zgłoszenie rękojmi zostało zarejestrowane i telefon ma trafić do serwisu z najgorszymi opiniami tj:

Cyfrowe Centrum Serwisowe S.A.

ul. Puławska 40a, 05-500 Piaseczno

Oczywiście tam nie trafi, gdyż nie oddam nowych telefonów do tego serwisu.

Byłem osobiście w Samsung Serwis Klienta w. Warszawie (ul. aleja „Solidarności” 171) skonsultować defekty, faktycznie stwierdzono ale więcej można będzie powiedziedzieć dopiero po oficjalnym zgłoszeniu telefonów do serwisu.

Póki co walczę ze sobą czy je naprawiać czy zwracać.

0 Like
LuckYKubiK
Journeyman
Opcje
Jak się skończyła historia ? U mnie w s25+ też mam defekt który odkryłem przez przypadek. Widoczny tylko i wyłącznie jak zaloze polaroidy... nie wiem co robić przyznam się szczerze . Nie mam czasu zeby jeździć do serwisu a jutro mija mi 14 dni ..
0 Like
M4R10S
Explorer
Opcje

Oba urządzenia trafiły w ubiegłą środę do serwisu. W czwartek zapadła decyzja gwaranta o naprawie, tj. nie chcieli wymienić urządzeń na nowe w ramach gwarancji. Zapewne nie zrobiliby tego samego w przypadku rękojmi, ponieważ mają do tego pełne prawo.

O ile dobrze pamiętam rozmowę, to w obu urządzeniach zakwalifikowano wyświetlacz do wymiany. Jak tylko będę miał protokół naprawy, to go udostępnię.

Zrzut ekranu 2025-02-18 o 06.11.23.png

0 Like
blacklegend_x
Pioneer
Opcje
Możesz wysłać zdjęcie tego defektu?
0 Like
M4R10S
Explorer
Opcje

Mi nie udało się tego sfotografować, wygląda to identycznie jak w Twoim zgłoszeniu. Tylko ja namierzyłem w każdym telefonie przynajmniej dwie kropki różnych miejscach.  Wygląda to na wadę fabryczną.

0 Like
blacklegend_x
Pioneer
Opcje
A co było naznaczone na formularzu? Bo ja wprost zrobiłem wadę ukryta produktu i w opisie napisałem czego żądam. Przyszedł później mail, że do serwisu na naprawę idzie. Pani odpisująca na maila próbowała ze mnie barana zrobić, że nie umiem czytać i się lekko zdziwiła. Bo miał iść do serwisu na weryfikację i poszło, że naprawa i mnie tym zgotowali. Pozaznaczałem na mailu te fragmenty i wysłałem. Przy odpowiedzi, że serwis stwierdził ww usterkę dostałem słowo przepraszam. Ale generalnie bardzo dużo dzwoniłem do nich i każdy konsultant gada co innego. Trzeba ich przycisnąć trochę. Dodatkowo złożyłem skargę i konsultant się lekko zdziwił, bo tam było wszystko naznaczone i opisane dokładnie. Generalnie poszedł straszak jeszcze i zacząłem sie czepiać ich wybitnych regulaminów, że sa beznadziejne
0 Like