Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

AI a język polski...

(Temat utworzony: 25-02-2025 02:41 PM)
258 Wyświetlenia
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Polska język trudna? 
Obecnie S25u, A15, One UI 7: 
Niemal każdy wyraz w złożonej formie fleksyjnej jest z automatu (wszystkie wpisywane poprawnie łącznie) dzielony: 
podrobione go... 
do danego... 
przetrawi onych...
...itd, itp, etc. 
Plus automatyczne bez pytamia* (*a tu brak reakcji i poprawienia) wstawianie do tekstu, po pauzie** - wyrazów nienapisanych (** "mnieć-nie" (?co to?! ) "cześć, pozdrawiam, raz" ... co się tam Inteligencji uroi). 
A kiedyś (niedawno) s23u, A14, UI 6. działało tak normalnie...
12 Odpowiedzi
userxad
Voyager
Opcje
Jak już poruszamy język polski to znikło tłumaczenie w WhatsApp przy kasowaniu było w języku polskim i już nie jest 😂
1740492965446.jpg
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Nigdy nie deletewałem niczego w WA... No i to aplikacja "osób trzecich" - wszelkie reklamacje do koleżki z Mety... 😂
r3d1
Helping Hand
Opcje

Moje uszy kaleczy natomiast odpowiedź Asystenta, że coś "włancza". W moim przypadku mówi: "włanczam gniazdko ładowarki", choć przy wyłączaniu robi to prawidłowo "wyłączam gniazdko ładowarki".

Myślę, że to wina TTS, ale wciąż jest to błąd...

0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Hmmm... 🤔A jak się w ogóle "włancza" gniazda? Masz takie sterowane głosem?
0 Like
r3d1
Helping Hand
Opcje

Tak, kupiłem kilka, podłączyłem je do internetu i mogę je "włanczać" i wyłączać wydając komendy Asystentowi Google / Gemini

0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Future is today! 🖖 Następne pokolenie będzie oglądać nasze smartfony jak my dziś telefon z korbką - w Muzeum lub na giełdzie staroci... Chyba, że wszystkich nas zastąpi AI. Albo wrócimy do tam-tamów i kółek z dymu.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Amazigh Chodzi Ci o autokorektę przy klawiaturze Samsung? Może spróbuj ją zresetować?

Ustawienia > Aplikacje > Klawiatura Samsung > Pamięć > Wyczyść Dane.

Jeżeli nie pomoże, spróbuj wysłać raport o błędach przedstawiające problem:

Samsung Members > Wsparcie > Wyślij zgłoszenie > Raporty o błędach.

0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Tak, chodzi o autokorektę. I wiem, jak i gdzie resetować ustawienia i dane aplikacji. Których zresztą (po dwóch tygodniach) nie ma zbyt wiele... Zauważam tylko, że na najnowszym S25u z najnowszym A 15, UI 7 i super hiper AI działa nieznośnie i nieporównywalnie gorzej, niż na S23u, z którego się przesiadłem... Zgłaszanie błędów? Jasne. Na jedno z takich zgłoszeń czekam odpowiedzi już przeszło rok... Tak, czasem odpowiadają wcześniej.
0 Like
kpio50129
Voyager
Opcje
HyperAI to jest w Xiaomi
0 Like