Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S25 PROBLEM Z ZASIĘGIEM

(Temat utworzony: 03-02-2025 11:05 PM)
764 Wyświetlenia
poligrafff
Explorer
Opcje
Dostałem dwa dni temu do ręki świeżutki smartfon Galaxy s25 i niestety zauważyłem małą wadę Po dwóch dniach, pracuję na magazynie i w miejscu gdzie mój stary s20fe5g łapał normalnie dwie kreski S25 ma problem w ogóle z zasięgiem. Bez etui. Czy ma ktoś też już taki problem i Czy Samsung będzie mógł to naprawić aktualizacjami systemu? 
14 Odpowiedzi
atvandal
Troubleshooter
Opcje
Nie sądzę że to kwestia oprogramowania jedyne wyjście to ręczne wybranie się i LTE bez 5G.Samsungi nigdy nie słynęły z dobrego zasięgu a im wyższy model tym więcej bajerów a mniej miejsca na antenę.Czasem pomaga wymiana karty SIM na nowe czasem ręczne ustawienie sieci.Mialem tak w serii S10 wieki temu
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@poligrafff  Dzień Dobry

W pierwszej kolejności w celu wykluczenia lokalnego błędu sugerowałbym wykonać reset sieciowy w telefonie: Ustawienia - Zarządzanie ogólne - Resetowanie: Resetuj ustaw. sieci komórkowej - w przypadku Dual SIM - najlepiej zrobić dla obu kart. Następnie soft reset(wymuszone ponowne uruchomienie): klawisz zasilania i ściszania wcisnąć razem na jakieś 10s - telefon uruchomi się ponownie.

Jeżeli nie będzie poprawy, to problem może być po stronie karty SIM - może jest nieprawidłowo włożona. Jeżeli jest taka możliwość, to sugeruję sprawdzić inną kartę SIM w tym telefonie oraz kartę z tego telefonu w innym urządzeniu.

poligrafff
Explorer
Opcje
Dziękuję za odpowiedź wam❤
W ustawieniach zmieniłem operatora z auto na plus, w którym jestem i teraz w miejscach gdzie ucinalo zasięg pojawia się 3g albo H, ale przynajmniej nie zatrzymuje sie. Przy auto było albo 5g albo wogole. I tak dziwne to jest dla mnie bo na s20fe było wszędzie co najmniej lte, czasem może spadlo do 1 kreski...
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@poligrafff  a jak jest teraz tutaj w ustawieniach ustawione?

1000047083.jpg

poligrafff
Explorer
Opcje
Wyłączyłem automatyczne suzkanie1738601478716.jpg
mjjj7
Navigator
Opcje
Też tak uważałem do czasu aż zmieniłem na S24ultra. Ma zasieg zauważalnie wyższy od S21+,S22+
atvandal
Troubleshooter
Opcje
Fakt od s22 a na pewno od s21 fe.Poprawione zostało na pewno coś od serii s23
Konrad3579
Explorer
Opcje

Ile lat ma Twoja karta SIM? Może warto wymienić. W salonach robią to od ręki.

poligrafff
Explorer
Opcje
Oj długo, z 10 lat