Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Relația mea cu telefoanele Samsung, de la începuturi pana la S25Ultra. Partea 1

(Subiect creat la: 13-02-2025 10:57 AM)
413 Vizualizări
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Vreau să încep cu o scurtă întoarcere în timp, înainte să apară primul iPhone, când foloseam un smartphone T-Mobile MDA II. Încă îl mai am, și funcționează. Bateria însă nu mai ține mai mult de 10-15 minute.

image

Telefonul era produs de HTC, o companie care la acea vreme nu era cunoscută pe scară largă, deoarece fabrica dispozitive pentru alte branduri. Chiar dacă nu era un device „mainstream”, avea o mulțime de aplicații utile: Word, Excel, email, jocuri. Touchscreen-ul nu putea fi folosit cu degetul, ci doar cu un stylus, iar de atunci am rămas atașat de acest accesoriu. Avea și conexiune la internet prin GPRS, dar în rețeaua 2G viteza era lentă, traficul inclus în abonament era o glumă față de ce avem azi, iar costurile erau mari. Cu toate astea, îmi făceam treaba.

În 2010 am făcut pasul către primul meu smartphone Samsung – Galaxy S1 i9000.

image

Specificațiile erau impresionante pentru acea vreme: 512 MB RAM, procesor single-core de 1 GHz, cameră de 5 MP, stocare de 8 GB și, cel mai important pentru mine, un ecran Super AMOLED. M-am îndrăgostit instant de culorile vibrante și contrastul impecabil, iar acest detaliu m-a făcut să rămân fidel Samsung în anii următori. În materie de design, recunosc că mă atrăgeau mai mult modelele HTC sau chiar iPhone, dar ecranul a fost mereu elementul decisiv.

Apoi a venit Galaxy S3 i9300 – un upgrade major din toate punctele de vedere.

image

Ecranul era mai mare, cu o rezoluție mai bună și culori mai precise. Procesorul quad-core de 1,4 GHz se simțea mult mai rapid în utilizare, iar camera de 8 MP era o îmbunătățire clară. Nu doar rezoluția mai mare făcea diferența, ci și blocul optic mai bine construit, care reducea distorsiunile și aberatiile cromatice. Din punct de vedere al designului, mi-a plăcut mult, dar carcasa din plastic s-a deteriorat destul de repede, chiar și cu protecție. Tot atunci am descoperit carcasele UAG, care mi-au salvat telefoanele de-a lungul anilor și pentru care sunt fan și azi.

Galaxy S4 a fost următorul meu smartphone.

image

Avea un ecran Super AMOLED de 5 inch, Full HD, cu o densitate a pixelilor ce făcea de rușine „Retina Display”-ul de pe iPhone 5 și 5S. Carcasa, deși tot din plastic, era mai bine construită și rezista mai bine în timp. Camera de 13 MP aducea un plus vizibil de calitate: autofocus mai rapid, imagini mai clare și detalii mai fine. Cu toate astea, încă nu puteam renunța la DSLR pentru plimbările în natură – diferența era încă prea mare. Telefonul avea deja 2 GB RAM și 16 GB stocare, ceea ce era mai mult decât suficient pentru acea perioadă.

Galaxy S5 nu m-a impresionat suficient încât să fac upgrade, așa că am așteptat modelul următor.Iar când a apărut Galaxy S6, am fost total cucerit.

image

A fost primul flagship Samsung cu adevărat premium: carcasă din aluminiu și sticlă, fără plastic. În sfârșit! Ecranul era o bijuterie – primul Super AMOLED 2K, cu o densitate de pixeli aproape dublă față de iPhone 6. Comparativ, display-ul Apple părea învechit. Camera de 16 MP era din nou un salt major, datorită unui bloc optic mai luminos și mai clar, dar și senzorului mai mare. În plus, telefonul putea filma 4K. Un alt lucru care m-a fascinat la Galaxy S6 a fost Samsung Pay – un sistem de plăți mult mai avansat decât Apple Pay la acea vreme. Spre deosebire de Apple, care funcționa doar pe POS-urile cu NFC, Samsung Pay putea simula banda magnetică a unui card, permițând plăți la orice POS, indiferent de tehnologie. Din păcate, în România nu l-am putut folosi și, după 10 ani, încă mai visăm la el. S6 a fost și primul flagship Samsung cu procesor octa-core, cu 3 GB RAM și stocare UFS, mult mai rapidă decât eMMC-ul lent de pe modelele anterioare.

Cam așa a început călătoria mea cu telefoanele Samsung, dar povestea nu se oprește aici. Ne vedem mâine pentru a continua această aventură! La final poate termin cu un review pentru S25 Ultra.

Care a fost primul smartphone Samsung pe care l-ati avut? Cate modele Samsung ai avut pana acum?
38 Răspunsuri
Liviu18
Troubleshooter
Opțiuni
Salut! Primul meu samsung a fost un samsung galaxy trend plus, apoi am avut un s5 mini, de la s5 mini am avut a5 apoi am sărit direct la s8+, s9+, note 10 plus care a fost primul meu note apoi am avut un s20 fe, s21 fe și acum am un s24 ultra care e un super telefon. Cam asta este micul meu istoric cu samsung. 🙂
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Oho, și tu ești vechi fan Samsung, ai avut câteva! 💪🏻
lucianmc2001
Troubleshooter
Opțiuni
Mi-a plăcut mult descrierea pe care ai făcut-o și detaliile oferite !👏👏👏👏
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Mulțumesc Lucian, o să continui mâine, sper sa îți placă 😬
lucianmc2001
Troubleshooter
Opțiuni
Cu multă plăcere ! Îmi va plăcea in mod sigur, ai talent pentru scris ! Îți exprimi ideile într-un mod coerent !
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Mulțumesc! 😎
ŞtefanMircea2000
Helping Hand
Opțiuni
Frumoasă istorisire! Primul meu telefon SAMSUNG a fost Galaxy Grand Neo Plus, cam prin anul 2016, după a urmat, Samsung Galaxy A71, pe care l-am avut în 2021, iar ultimul telefon SAMSUNG a fost S24Ultra, pe care l-am achiziționat în luna IUNIE a anului 2024, ce-i drept, mi-a plăcut atat de mult telefonul, dar din pacate a avut o soartă tristă, căci după doar 5 luni de la achiziție a fost furat. Acum, de IEPURAȘ voi primi cadou S25Ultra Titanium Gray 512GB/12, căci aceea era culoarea telefonului pe care mi l-a furat.
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Un motiv in plus sa iei Samsung Care+ care are si asigurare pentru furt. 😉
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salutare. Primul meu Samsung a fost S Plus, apoi au urmat S4, S8 Plus, Note10, S23U, S24U și urmează S25U 😁
Între primele S-uri și Note10, am mai jonglat și cu alte branduri, Sony, Huawei.
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Încă un veteran Samsung! Fain! Am mai avut si eu alte telefoane, inclusiv iPhone, de la serviciu, dar am renunțat la ele pentru ca ma enerva sa car 2 telefoane după mine si de câțiva ani folosesc doar dual sim pe Samsung.
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Ce idee faină de articol! 👏

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Thanks 💪🏻
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Salutare.
Super articol.👏 L-am citit in intregime. Primul meu smartphone Samsung pe care l-am avut a fost Samsung Wave Y Young S5380 intre timp am mai folosit si alte branduri de telefoane. Nu am prea avut multe modele de smartphone-uri de la Samsung, am avut si inca am Galaxy A03s si acum am Galaxy A54 5G, momentan m-a atras seria A mai mult.🙂
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Mulțumesc!
A fost fain si Wave la vremea lui. Parca era cu Tizen, nu cu android, nu?
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Nu, cu Bada OS.🙂
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Da, corect, dar dupăceva timp a fost transformat in Tizen, de asta am reținut greșit.
CristinaEC
Big Cheese
Opțiuni
Hai sa impartasesc si eu cu voi istoricul telefoanelor 😁
Primul meu telefon destept, la vremea respectiva, a fost un Samsung Galaxy Chat B5330. Nu am fost mare fan de la inceput al telefoanelor doar cu ecran tactil (drept pentru care mi s-a parut cea mai buna varianta sa fiu in ton cu moda... si cu touchscreen, dar si cu butoane. Cu greu m-am desprins de clasicele butoane la telefon 🤣)
Apoi a urmat peste ceva timp HTC Desire 510 (era si timpul sa las fixismele cu butoane si sa revin la normalul perioadei 🤣 🤣).
Urmatorul... Samsung Galaxy S7 Edge... in 2016... (si primul smartphone de care m-am indragostit)... si din acel moment, am ramas loiala brand-ului. Drept pentru care au urmat seriile de Note (pt ca deja ma obisnuisem cu telefonul cu touchscreen si voiam mai mult... si atunci vazand varianta cu stylus am zis "al meu esti"): Note 8, Note 9, Note 10+, Note 20Ultra.... urmate de S22 Ultra si cel din prezent, S24 Ultra.

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa. 🤣 🤣
lucianmc2001
Troubleshooter
Opțiuni
👏👏😊😊
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
😀 am avut si eu destule modele cu butoane înainte, Nokia, Siemens, Alcatel, etc.
Primul meu mobil a fost Alcatel One Touch Easy, eram parca la liceu prin a XI-a sau a XII-a.images (1)_1000019471_1739439674.jpg
lucianmc2001
Troubleshooter
Opțiuni
Și eu am avut primul telefon mobil aceeași marcă ! Încă îl mai am.