Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z płatnościami NFC Google Pay

(Temat utworzony: 04-04-2025 08:47 AM)
107 Wyświetlenia
adambron
Pioneer
Opcje
Niestety dzisiaj aplikacja Portfel stwierdziła, że telefon nie spełnia wymogów bezpieczeństwa. Wobec powyższego płatności zbliżeniowe nie działają. 

image

0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
Ok mniejsza z tym Wazne ze autorowi udalo sie rozwiazac problem
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Zgadzam się 😀
0 Like
DarioLI
Explorer
Opcje
Też miałem problem ze nie mogłem telefonem zapłacić. O dziwo samo minęło
0 Like
Danie1_19
Explorer
Opcje
Witam, czy ktoś tez zmaga sie z problemem średnio działającego NFC w podstawowym modelu serii S25? Funkcję NFC mam cały czas włączona ale często po przyłożeniu do terminalu nic sie nie dzieje, pomaga wejście w portfel 
google - gdzie mam zapisane karty platnicze. Czy da się to jakoś poprawić, aby zawsze łapało po odblokowaniu telefonu? Już w budżetowym xiaomi działa to lepiej..
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Spróbuj na początek zreinstalować aplikacje Google Portfel.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Samsung ma pewne zabezpieczenia pod względem NFC i działa to w zależności od danego Banku. Osobiście posiadam konto w PKO SA. Co którąś transakcję wykonywaną przez płatność telefonem muszę wyłączyć i ponownie włączyć NFC. Dodam że nie ma znaczenia czy mamy seria S średnia serię A czy tą najtańszą. W każdym telefonie mam tak samo.
Lukas214
Explorer
Opcje
Ludzie mają problem z płacenia przez telefon, a tutaj czytam zrób wipe, nie no genialne, rozumem jeden przypadek dwa, a tego jest pełno w internecie, u mnie za pierwszym razem nie idzie, drugie przyłożenie działa.
0 Like
DarthVader92
First Poster
Opcje

Dokładnie ja mam też problem z płatnościami . To się dzieje ogólnie w nowej serii s25 czy w starszych modelach też ? (Mam s25 i zastanawiam się czy nie oddać ją gwarancję )

0 Like
Lukas214
Explorer
Opcje
Na pewno z tego co się orientowałem s25u, a czy inne s25, nie wiem, s23u s22plus, czy s24 nie mają takiego problemu znaczy nie doszukałem się, i moi znajomi też nie mają.
0 Like