Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Plotki i fakty o S-pen z bluetooth!

(Temat utworzony: 31-01-2025 07:31 PM)
277 Wyświetlenia
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Samsung nie potwierdza zamiaru osobnej sprzedaży specrysika do S25u z BT. Również z Amazona oferty takiej sprzedaży zostały blyskawicznie usunięte. Ja natomiast mogę potwierdzić, że informacja o wyjątkowości s-pena S25u też nie jest prawdziwa. Rysik od s23u ma identyczne wymiary, pasuje do portu (jest wykrywany po włożeniu, zatrzaskuje się w uchwycie, ale sama główka już nie - grzybek wciąż wystaje) i jest w pełni - poza funkcja BT - obsługiwany przez s25u, w tym funkcje Air Command. Nie wydaje się też możliwe w przyszłości wprowadzenie obslugi rysikow z BT w S25u... Na tę chwilę brak właściwych opcji w Ustawieniach - por. foto. Swojo szoso na ubocu jestem ciekaw, jak w S25 jest "odczytywane" naciśnięcie przycisku na rysiku...? No bo jest. 

image

image

17 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie jest w stanie precyzyjnie i pewnie odpowiedzieć na to pytanie, ale zauważ że jak położysz zegarek czy słuchawki na ekranie to te nie będą się ładować.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Precyzyjnie nie miałem na myśli ładowania zegarka (czy innego urządzenia) przez ekran telefonu, tylko ogólnie o ładowaniu indukcyjnym, choćby dostępnym zresztą w serii S - ładowaniu zwrotnym...
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak, S25 nie ma cewki do ładowanie rysika, bo on sam nie ma baterii. Rysik jest zasilany tylko przez digitizer i tylko jak jest wyjęty z obudowy.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Łatwiej jest przesłać małą moc na odległość, niż np. 5 czy nawet 10W. Xiaomi miało innowacyjne AirCharge i jakoś nic z tego nie wyszło. Nie mamy jeszcze efektywnego i bezpiecznego sposobu przesyłu większej energii na odległość.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Tyle, Kolego, wiemy zasadniczo od samego poczatku... Ja tylko chciałem wiedzieć, jak to działa "bez slonia" - jeśli wiesz co mam na myśli... I teraz chyba już wiem. Dzięki. BTW pozostaje jeszcze kwestia technicznej ciekawosci: o ile używanie rysika skraca czas pracy w stosunku do wykonywania tej samej pracy wladnymi paluszkami?
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Niegdy się nad tym nie zastanawiałem, ale myślę, że są to kwestie myślę maks. 2-3%. Trzeba to sprawdzić!
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Podobno mieli starożytni Egipcjanie i Tesla miał... Ale to wątek na inne forum... 😂
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Jeśli tak, to byłoby niewiele, obawiam się jednak, że to musi pochłaniać więcej energii. Praca indukcji na dużej powierzchni ekranu plus stałe (w czasie pracy) zasilanie (małego, ale zawsze!) dodatkowego urządzenia-rysika. Możesz to zmierzyć?
0 Like