Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pamięć Galaxy S25

(Temat utworzony: 05-02-2025 11:35 AM)
250 Wyświetlenia
Kris303
Explorer
Opcje
Witam
Moje pierwsze pytanie dotyczy pamięci RAM Plus czy ma być włączona Czy lepiej żeby była wyłączona.
Moje drugie pytanie dotyczy pamięci kupiłem wersję 512 GB obecnie zajęte miejsce 124 GB ale cały czas mi się zwiększa i nie wiem dlaczego czym to jest spowodowane skoro nie dodaję żadnych aplikacji ani zdjęć ani filmów? 
Pozdrawiam i Z góry dziękuję za pomoc.
0 Like
8 Odpowiedzi
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Wyłącz RAM plus, spowalnia urządzenie.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie zauważyłem żadnej różnicy odnośnie pamięci RAM Plus. Co do zwiększającej się pamięci to zerknij do ustawień i zobacz co zajmuje aż tyle miejsca (Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Pamięć).

Kris303
Explorer
Opcje
Ze mną ale nie o to mi chodzi Wiem co zajmuje tyle miejsca u mnie na telefonie natomiast Chodzi mi o to że pamięć nie dodając niczego cały czas się zwiększa było 123 GB zajętego miejsca obecnie już 124,9 i nie wiem Skąd to się bierze skoro nic nie instaluje ani nie robię żadnych zdjęć ani filmów
0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niektóre aplikacje przechowują dane lub pliki tymczasowe na urządzeniu. Korzystając zatem z aplikacji zajęta pamięć może z czasem rosnąć. Sporo danych przybywa podczas przeglądania aplikacji społecznościowych.

Rozwiązanie
Moti7t
Voyager
Opcje
Dokładnie tak jak pisze @mirudo24, wszystkie splikacje z których korzystamy gromadzą dane typu cache, zwłaszcza YT potrafi nawet kilka GB po dłuższym używaniu. Kliknij i przytrzymaj aplikację którą chcesz wyczyścić, potem ikonka " i " w prawym, górnym rogu, następnie - Pamięć - Wyczyść pamięć na dole po prawej.
Nie klikaj "Wyczyść dane" bo będziesz musiał ustawiać aplikację na nowo. Wszystko to można też zrobić z poziomu Ustawienia - Aplikacje.
Niestety w Samsungu nie widzę apki, która by czyściła hurtowo cache, w Asusie np. jest taka opcja.
Kris303
Explorer
Opcje
Dzięki bardzo
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo.

0 Like
beavis
Pathfinder
Opcje
Mam 12 GB RAM w S23ultra I nigdy nie przekroczyłem 10GB zajętej pamięci a starałem się by zapelnic całą dostępna i się nie udało