Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak nakleić oryginalną antyrefleksyjną folię Samsung na wyświetlacz?

(Temat utworzony: 08-02-2025 08:15 AM)
176 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung przygotował film, w którym krok po kroku demonstruje jak założyć oryginalną, antyrefleksyjną folię na wyświetlacz w modelach Galaxy S25. Zachęcam do obejrzenia poniższego filmu instruktażowego.

Folię bez żadnych problemów nakleiłem na wyświetlaczu Galaxy S25 Ultra. W zestawie dostępna jest ramka montażowa oraz dwie sztuki folii. Korzystając z ramki możemy w szybki i łatwy sposób nałożyć folię na wyświetlacz. Największym atutem folii jest to, że nie pogarsza w dużym stopniu fabrycznej antyrefleksyjności wyświetlaczy w tegorocznych flagowcach z serii S.

Folię możecie kupić bezpośrednio w sklepie Samsung:

Jeżeli macie jakieś pytania lub wątpliwości to piszcie w komentarzach poniżej.

18 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
😂1738973045760.jpg
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zakładałem folię na wielu urządzeniach i jak człowiek nabierze wprawy i pojmie cały "mechanizm", to z górki 🙂😅
Aniq
Explorer
Opcje
Cóż mnie ta folia rozczarowała. Zmarnowałam dwie i widać kreskę przez sam środek ekranu. Czyli tam gdzie występuje załamanie przy odklejaniu folii. W trakcie usilnego pozbycia się tej kreski widocznej przez pół ekranu okazało się, że pod folię dostał się paproch, który teraz szpeci mój ekran. Nie kupię tego nigdy więcej. Pieniądze wyrzucone w błoto. Szkoda.
0 Like
Wilu
Helping Hand
Opcje
Narazie chyba nie do kupienia 😞
0 Like
Wilu
Helping Hand
Opcje
Też sie o to odbiłem 😜
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aniq  napisał(a):
Cóż mnie ta folia rozczarowała. Zmarnowałam dwie i widać kreskę przez sam środek ekranu. Czyli tam gdzie występuje załamanie przy odklejaniu folii. W trakcie usilnego pozbycia się tej kreski widocznej przez pół ekranu okazało się, że pod folię dostał się paproch, który teraz szpeci mój ekran. Nie kupię tego nigdy więcej. Pieniądze wyrzucone w błoto. Szkoda.

Kreska na środku ekranu pojawi się, jeśli przy montażu zbyt mocno zagniesz folię. Sam do tego u siebie doprowadziłem, ale po kilku dniach całkowicie zniknęła. Samodzielne usunięcie kreski raczej nie jest możliwe. W większości tego typu sytuacji wystarczy zaczekać.

Przed aplikacją folii polecam spryskać otoczenie wodą oraz mieć pod ręką sprężone powietrze. Przed naklejeniem pierwsze i drugiej połowy folii warto sprawdzić, czy żaden paproch nie zalega na ekranie.

Aniq
Explorer
Opcje
Sprawdzałam ale cóż jak coś zdążyło się przykleić nie do ekranu a do samej foli. Wtedy jesteś bez szans żeby to odkleić. Jeśli istnieją inne metody, lepsze na przyklejenie takiej foli to użytkownicy powinni być o tym poinformowani odrazu w jakimś filmiku instruktażowym (tak oglądałam ten dodany przez dystrybutora) i mimo wszystko nie dało się pozbyć efektu lini przez środek. Najgorzej wydane pieniądze przy zabezpieczaniu nowego telefonu. Jestem perfekcjonistka i estetyka ma dla mnie znaczenie więc tak przeszkadza mi to co widzę. Na pewno nie kupię kolejnej foli od samsunga. Przykro mi bo myślałam że za tak duża firma i ceną też nie małą idzie jakość ale się rozczarowałam.
0 Like
Wilu
Helping Hand
Opcje
Podziekować 😊👏
0 Like