Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ekran startowy one ui drenuje baterie

(Temat utworzony: 05-02-2025 11:56 PM)
240 Wyświetlenia
Browiec
Explorer
Opcje
Witam, ile u Was w AccuBattery ekran startowy zjada baterii? Bo u mnie dużo za dużo. 

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Browiec
Explorer
Opcje
Problem rozwiązany. Wyczytałem, że wczoraj czy tam przed była aktualizacja apki ekran główny one ui, co prawda u mnie w galaxy store jeszcze nie było do zaktualizowania, ale pobrałem z zewnętrznego źródła, przeinstalowałem i jest ok.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W ustawieniach telefonu również są takie same wartości dla ekranu startowego?

Browiec
Explorer
Opcje
Tam jest 3%.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Widocznie aplikacja AccuBattery nie pokazuje dokładnych wartości. Rozbieżność pomiędzy wskazniami jest zbyt duża.

Browiec
Explorer
Opcje
Raczej ta systemowa pokazuje niedokładnie, a bateria spada szybko na potwierdzenie tego.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Poza tym skąd pewność, że zewnętrzna aplikacja pokazuje prawidłowe wartości?

Browiec
Explorer
Opcje
Używam jej kilka lat i nigdy się nie zawiodłem. Tak, przywróciłem niestety przez Smart switch aplikacje z ustawieniami no i jedyna opcja to wypróbować reset ustawień ekranu ui, jak nie pomoże to niestety fabryczne ustawienia z przywróceniem tylko sms i połączeń, bo innej opcji chyba nie ma.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dokładnie tak jak napisałeś. Daj znać czy zdecydowałeś się na hard reset i czy to pomogło.

0 Like
Rozwiązanie
Browiec
Explorer
Opcje
Problem rozwiązany. Wyczytałem, że wczoraj czy tam przed była aktualizacja apki ekran główny one ui, co prawda u mnie w galaxy store jeszcze nie było do zaktualizowania, ale pobrałem z zewnętrznego źródła, przeinstalowałem i jest ok.
0 Like