Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne zachowanie S25 +

(Temat utworzony: tydzień temu)
189 Wyświetlenia
wolraf
Pioneer
Opcje
Dzień dobry, od jakiegoś czasu mój smartfon zaczął się dziwnie zachowywać. Ktoś do mnie dzwoni próbuję odebrać, nie działają przyciski, naciskam przycisk, włącz/wyłącz nic się nie dzieje, dopiero za jakiś czas następuje reset telefonu, ale jakiś taki szybki. Ostatnimi czasy to się dzieje, raz na dzień, dwa. 
Inna sytuacja, to nie ma ikony połączenia z WiFi, mimo że jestem połączony z siecia, za jakiś czas ikona wróciła. 
Mam ustawione, żeby w czasie ładowania pojawiła się kolorowa animacja, raz się pojawia, a częściej nie, a ostatnio mi się zdarzyło, że ona się pojawiła kiedy telefon, nie był ładowany. 
Robiłem wipe cache partition, ale nie pomaga, czy mogę coś jeszcze zrobić, przed resetem do ustawi fabrycznych? 
6 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Serwus! Tak. Zrób kopie zapasowe swoich ważnych plików.
miroON
Big Cheese
Opcje
niestety ..chyba .. pozostaje Data reset ..Jesli to nie pomoze to serwis ewentualnie jeśli telefon ma mniej niż 14 dni to jego wymiana
wolraf
Pioneer
Opcje
Czy ten reset lepiej zrobić w ustawieniach, czy przez wyłączenie i z kablem usb. Czy to bez znaczenia. Prawdopodobnie nie mogę zrobić odtworzenia z kopii zapasowej, bo tak wgrałem dane z poprzedniego telefon LG V30 i chyba bezpieczniej będzie poinstalować wszystko na nowo. Czy się mylę?
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Wykonanie resetu z poziomu ustawień lub recovery nie ma znaczenia. Ważne aby nie przywracać kopii zapasowej. Może być tam błąd który zostanie z resetem wyeliminowany.
Moti7t
Voyager
Opcje
Stawiam że na 99% opisany problem spowodowany jest przywróceniem kopii zapasowej z LG. Reset do ustawień fabrycznych (może być z poziomu ustawień telefonu) i niczego nie przywracać z żadnych kopii.
wolraf
Pioneer
Opcje
Tak zrobiłem, parę godzin zeszło na ponowne poustawiane aplikacji i kont. 😉 Dziękuję komentującym za wsparcie, w tej decyzji.